Περίπατος του ΠΑΟΚ στη Νέα Ιωνία!

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ Γυναικών, ο ΠΑΟΚ διέλυσε εκτός έδρας τη Νέα Ιωνία με 19-26 ...
Περίπατος του ΠΑΟΚ στη Νέα Ιωνία!

Η ομάδα μας, έχοντας δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Neda Jurisic και Αναστασίας Παναγιωτίδου, κατέβηκε στον αγώνα με μοναδικό σκοπό τη νίκη! Από το πρώτο λεπτό, οι παίκτριες του Δικεφάλου έδειξαν αποφασισμένες να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σκληρή άμυνα, με τη Μαρία Χατζηπαρασίδου να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ 3' μετά την έναρξη του αγώνα, κάνοντας το 0-1. Παρά την αντεπίθεση της Ντανίλοβιτς, η οποία ισοφάρισε για τη Ν. Ιωνία σε 1-1, ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα προβάδισμα 2 γκολ, 1-3. Στην αντίδραση των γηπεδούχων να μειώσουν σε 2-3 απάντησε η Κατερίνα Βαφειάδου, η οποία πέτυχε το 2-4 για το Δικέφαλο. Μετά την ισοφάριση των αντιπάλων σε 4-4, η Δήμητρα Μπατζαρακούδη, με δύο κερδισμένα πέναλτι, κατάφερε να σκοράει και να διαμορφώσει το 4-6 υπέρ των ασπρόμαυρων, με την Αγνή Ζυγούρα να την ακολουθεί, πετυχαίνοντας το 4-7. Οι αντίπαλες μείωσαν το σκορ σε 6-7, ωστόσο ο ασταμάτητος ΠΑΟΚ ξανάνοιξε τη διαφορά στα 2 γκολ, 6-8, με τη Σαμολαδά να περνάει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Τη διαφορά άνοιξε η Κατερίνα Βαφειάδου, η οποία πέτυχε το 6-9. Η Αγνή Ζυγούρα ακολούθησε, πετυχαίνοντας το 6-10, με τους αντιπάλους να μειώνουν στην επόμενη φάση σε 7-10 και 8-10. Η Ευγενία Σαμολάδα 3.15' πριν το τέλος διαμόρφωσε το 8-11, στο οποίο απάντησαν οι αντίπαλες, 9-11. Ο Δικέφαλος, με την Κατερίνα Βαφειάδου ξανάνοιξε τη διαφορά στα 3 γκολ, 9-12, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια, μετά από σκοράρισμα με κερδισμένο πέναλτι της Ντανίλοβιτς, προηγούμενος 10-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ MATECO ξεκίνησε με προβάδισμα δύο γκολ, το οποίο διεύρυνε σε 10-13 με την Γκάτσιου. Οι αντίπαλες απάντησαν άμεσα, 11-13, με την Χατζηπαρασίδου, ωστόσο, να μην αργεί να κάνει το 11-14 για τον ΠΑΟΚ. Τη διαφορά στα 4 γκολ άνοιξε ξανά για τον ΠΑΟΚ η Κατερίνα Βαφειάδου, η οποία διαμόρφωσε το 11-15, σκορ το οποίο διατηρήθηκε για αρκετά λεπτά. Παρ' ότι οι αντίπαλοι μείωσαν σε 12-15, ο Δικέφαλος με τις Γκάτσιου και Χατζηπαρασίδου, ευτύχησε να προηγηθεί με 6 γκολ, 12-18, διατηρώντας τη διαφορά μέχρι το 14-20, οπότε και ο αντίπαλος μείωσε με ένα σερί δύο γκολ σε 16-20. Η Ζυγούρα ξαναέδωσε προβάδισμα 6 γκολ στον ΠΑΟΚ, με δύο σερί πετυχημένες προσπάθειες, 16-22. Έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, οι αντίπαλες μείωσαν τη διαφορά στα πέντε γκολ, 17-22, με τη Χατζηπαρασίδου να σκοράρει για τον ΠΑΟΚ και τη διαφορά να πηγαίνει ξανά στο +6, 17-23 2.30' πριν το τέλος του αγώνα. Ο Δικέφαλος διατήρησε το προβάδισμα των +6 γκολ, 18-24, με τη Σαμολάδα να ανοίγει το σκορ στο +7, 18-25 και την Γκάτζιου στο +8, 18-26. 10" πριν τη λήξη, οι αντίπαλες μείωσαν σε 19-26, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο νικητής της αναμέτρησης με τελικό σκορ 19-26.

Ελπίζουμε το τελικό σκορ 19-26, που αποτελεί και ημερομηνία ίδρυσης του μεγάλου ΠΑΟΚ, να είναι καλός οιωνός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Διακριθείσες όλες οι παίκτριες που αγωνίστηκαν σήμερα, χωρίς να υστερεί καμία, αφού όλες έδειξαν πίστη και πάθος, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Το σημερινό διπλό έχει μεγάλη αξία και βαρύτητα, αφού κατακτήθηκε απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή, αλλά παρ' όλα αυτά τόσο ο Έφορος του τμήματος Δημήτρης Χασεκίδης όσο ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας, αλλά και οι αθλήτριες του τμήματος κρατάνε χαμηλά την μπάλα, γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο και όλα θα κριθούν ουσιαστικά στα play-offs.

Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός της Δήμητρας Μπατζαρακούδη, η κατάσταση της οποίας θα εκτιμηθεί με την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου:

«Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας βοηθάει ψυχολογικά σε αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε... Ξέρουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δε μας δίνει τον τίτλο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας... Θα χαρούμε σήμερα, θα ξεκουραστούμε και θα περιμένουμε και τη διάγνωση των ιατρών για τον τραυματισμό της Δήμητρας Μπατζαρακούδη, ένα σημαντικό κομμάτι, ''γρανάζι'' της ομάδας μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην είναι κάτι σοβαρό. Στην επόμενη αγωνιστική μας περιμένει ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι με την Άρτα στην έδρα μας, για τον οποίον και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας τη Δευτέρα».

Ο.Φ.Ν.Ι. - ΠΑΟΚ MATECO: 19-26

Ημίχρονο: 10-12

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-4, 4-5, 6-7, 6-9, 10-12, 11-15, 11-15, 13-18, 16-21, 17-23, 19-26

ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO (Δημητρούλιας): Θεοδωράκη, Χατζηπαρασίδου 5, Παναγιωτίδου, Γκάτζιου 4, Ζυγούρα 5, Κρίτζαλη, Ευμορφίδου, Camboim, Σαμολαδά 4, Αρβανίτη, Ferfolja 1, Ράτσικα, Μπατζαρακούδη 2, Nikolic 1, Βαφειάδου 4, Κουρκουλάκη

Δείτε το παιχνίδι στο video που ακολουθεί

Διαβάστε ακόμη...