Άντε να δούμε, τι θα δούμε ...

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση και τη νίκη που κατέκτησε στο κλειστό της Νεάπολης εναντίον του Διομήδη Άργους στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, προβληματισμός υπάρχει στους υπευθύνους του τμήματος
Άντε να δούμε, τι θα δούμε ...

χάντμπολ του Συλλόγου μας για τη διαιτητική παρουσία στον αγώνα της πρεμιέρας.

Συγκεκριμένα, στο 56ο λεπτό του παιχνιδιού και, ενώ το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί υπέρ του ΠΑΟΚ, σε ένα γήπεδο, πραγματική εκκλησία, χωρίς ίχνος υβριστικών συνθημάτων ή οποιωνδήποτε άλλων παραβατικών συμπεριφορών, ήρθε σε εκείνο το λεπτό η απόφαση των διαιτητών να διακόψει προσωρινά τον αγώνα, προκειμένου να απομακρυνθούν δυο τρία παιδιά, τα οποία ήταν καθισμένα 4 μέτρα δεξιά πίσω από την εστία και μπροστά στην είσοδο του κυλικείου.

Τέτοιες αποφάσεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τους φιλάθλους, που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο γήπεδο, οι οποίοι βλέπουν το άδικο της υπόθεσης, αλλά και τα δύο μετρα και τα δύο σταθμά που εφαρμόζονται στις αποφάσεις, όταν γηπεδούχος είναι ο ΠΑΟΚ και όταν ο ΠΑΟΚ είναι φιλονενούμενος.

Περιμένουμε να δούμε και φέτος πόσο ευαίσθητοι θα είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής απέναντι στους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Σχετικά, ο Team Manager της ομάδας κ. Γρηγόρης Νατσιόπουλος, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος εκείνη τη στιγμή και από τον οποίο ζήτησε ο διαιτητής να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι, δήλωσε αποκλειστικά στο acpaok.gr:

«Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, σε ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν γιορτή και δε συνέβη το παραμικρό τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, αναίτια ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι, με πρόφαση την παρουσία δύο-τριών παιδιών ακριβώς στην πόρτα του κυλικείου, όπου είναι σημείο-πέρασμα για τους φιλάθλους και απαίτησε την απομάκρυνσή τους. Σε ερώτησή μου, γιατί προβαίνει σε αυτήν την κίνηση σε ένα τόσο ήρεμο παιχνίδι, η απάντηση ήταν ότι ''πρέπει να διατηρηθεί ο έλεγχος'' της κατάστασης εντός γηπέδου. Θεωρώ ότι, όπως ανέφερα και εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους φιλάθλους να στέκονται σε σημείο-πέρασμα, που αποτελεί ταυτόχρονα και την είσοδο-έξοδο στο γήπεδο και στο κυλικείο.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως είχαμε προνοήσει εξαρχής και στο σημείο εκείνο υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς και παρουσία της αστυνομίας και υπαλλήλων security του Σωματείου μας. Επομένως, κατά την άποψή μου, δεν ήταν απαραίτητο να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση, η οποία διαστρεβλώνει την φίλαθλη κοινή γνώμη, καθώς έχουμε αποδείξει, με τρανό παράδειγμα το κατάμεστο γήπεδο του Ευόσμου την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, παρουσία των ίδιων διαιτητών, ότι οι φίλαθλοί μας δε δημιουργούν προβλήματα εντός του αγωνιστικού χώρου... Εύχομαι σε όλα τα γήπεδα τη φετινή σεζόν οι διαιητές να επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία...».

Διαβάστε ακόμη...