«Ο κόσμος μας δίνει παλμό»

 Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες (18/10) τον Δούκα με 28-21, δείχνοντας ότι φέτος μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του χάντμπολ.
«Ο κόσμος μας δίνει παλμό»

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Δικέφαλο έκανε ο τερματοφύλακας, Κώστας Κοτανίδης, ο οποίος μίλησε στον «Libero 107,4» για τις προσδοκίες που υπάρχουν..

Για τη δική του απόδοση είπε: «Το άθλημα είναι συλλογικό δεν είναι ατομικό. Ήμουν καθοριστικός, αυτή είναι η αλήθεια. Η άμυνα βοήθησε κι εγώ τα έβγαλα, ήταν μία συνεργασία με την ομάδα. Η άμυνα βοηθάει στο 50% σίγουρα και το υπόλοιπο είναι ο τερματοφύλακας, η ικανότητα του».

Για το αν η εξαιρετική άμυνα και η απόδοση του έδωσε τη νίκη: «Ο τερματοφύλακας είναι κομμάτι της άμυνας, είμαστε ένας οργανισμός. Ο ένας βοηθάει τον άλλο. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που βασιζόμαστε στην άμυνα».

Για το πολύ ψηλό σκορ σε ένα ντέρμπι: «Σημαίνει ότι βγάλαμε το 100% μέσα στο γήπεδο και ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να μας ακολουθήσει. Εμείς κρατήσαμε τον υψηλό ρυθμό και τη σφιχτή άμυνα και λύγισε ο αντίπαλος. Είναι καλά σημάδια για την κατάσταση μας».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπακό που προηγήθηκε: «Αφού κρατήσαμε το αήττητο με τις ομάδες να μην είναι ακόμα τόσο έτοιμες, κι αυτή η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρόσημο στη χρονιά μέχρι στιγμής είναι θετικό».

Για το χτεσινό (18/10) παιχνίδι: «Ήταν ένα παραδοσιακό ντέρμπι. Είχαμε απέναντι μας μία ομάδα, αλλά ήμασταν τόσο σταθεροί εμείς που δεν τους επιτρέψαμε να είναι ανταγωνιστικοί ως το τέλος».

Για το αν ο τίτλος φέτος είναι «μάχη» για τρεις (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ): «Οι τρεις ομάδες έχουν θεωρητικά το καλύτερο μπάτζετ, αλλά αυτό δεν αρκεί για το πρωτάθλημα. Θα πρωταγωνιστήσουν, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο τέλος».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ και των παικτών του για τους ευρωπαϊκούς αγώνες: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ίσως ο Νο1 στόχος για κάθε αθλητής. Παίζει με ξένες ομάδες, σε βλέπει άλλος κόσμος. Έχουμε έξτρα κίνητρο να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πορεία».

Για την παρουσία των τρελών οπαδών του ΠΑΟΚ: «Εμένα μου δημιούργησε αίσθηση, γιατί είμαι νέο μέλος της ομάδας. Έπαιζα σε επαρχιακές ομάδες, μαζεύαμε κόσμο, αλλά όχι με τέτοιο μοναδικό παλμό, όπως αυτός που δημιούργησαν χτες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι κάτι που μας βοηθάει πολύ και χαιρόμαστε που το έχουμε».

Διαβάστε ακόμη...