Πετρίδης: «Αυτό γίνεται μόνο στους αγώνες του ΠΑΟΚ»

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για το αποψινό (18:00) ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αλοΐζιανς για το θεσμό του Challenge Cup, με τον αρχηγό του Δικεφάλου Θοδωρή Πετρίδη, να μιλάει στο SDNA για την επιστροφή της ομάδας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Πετρίδης: «Αυτό γίνεται μόνο στους αγώνες του ΠΑΟΚ»

Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε νωρίς το πρωί την προετοιμασία του στην Μάλτα για το σημερινό παιχνίδι με μια χαλαρή προπόνηση, με τον Θοδωρή Πετρίδη να μιλάει για την ευρωπαϊκή μάχη.

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην επιστροφή της ομάδας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, τόνισε πως περιμένουν φιλάθλους στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Η ομάδα φέτος δημιουργήθηκε με αυτή την φιλοσοφία, δηλαδή το να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουμε ένα δυνατό ρόστερ που μπορεί να διαχειριστεί τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα, για τον λόγο αυτό ήρθαν και τα νέα παιδιά. Είδαμε και στο πρωτάθλημα πως η ομάδα έχει βάθος στο ρόστερ, κάναμε και ένα ροτέισον στο τελευταίο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ ώστε να είμαστε πιο φρέσκοι για το σημερινό ευρωπαϊκό παιχνίδι» ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Δικεφάλου στην Ευρώπη: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα σαν αρχηγός του ΠΑΟΚ αλλά και όλων των παιδιών στην ομάδα να εκπροσωπούμε το σωματείο στην Ευρώπη. Για όλους τους παίκτες είναι τιμή αυτή η συμμετοχή. Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικό από άλλες ομάδες. Έχω δεχτεί μηνύματα από Έλληνες στην Μάλτα, οι οποίοι μας είπαν πως θα έρθουν στο γήπεδο. Αυτό γίνεται μόνο στον ΠΑΟΚ, να βρίσκει κόσμο όπου και αν παίξει και σε οποιοδήποτε άθλημα. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για το σημερινό ματς, στόχος της ομάδας να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και στην Ευρώπη. Δεν γνωρίζουμε αρκετά για τον αντίπαλο, ωστόσο με σοβαρότητα, πάθος και συγκέντρωση μπορούμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Σχετικά με την ελληνικό πρωτάθλημα: «Φέτος το πρωτάθλημα έχει μεγάλο δρόμο, είμαστε ακόμα στην αρχή, έχουμε δείξει που στοχεύουμε σαν φιλοσοφία ομάδας. Στην 1η αγωνιστική δεχτήκαμε 23 γκολ από την Έδεσσα, με Ολυμπιακό 17, όπως και με την ΧΑΝΘ. Δείχνουμε ότι θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά τον αντίπαλο, ξέρουμε ότι αν καταφέρουμε να σκοράρουμε από 25-27 γκολ θα μπορούμε να φύγουμε και νικητές. Δεν νομίζω να υπάρξει αγώνας που θα φύγει πάνω από τα 30 γκολ. Η φιλοσοφία μας είναι να κρατάμε σωστά την αμυντική λειτουργία και ξεκινώντας από την άμυνα, μπορείς να χτίσεις στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιστρέψει στην 1η θέση του πρωταθλήματος, χρειάζεται όμως, δουλειά απ'όλους».

Για την στήριξη του κόσμου στο τμήμα: «Οι φίλαθλοι μας φέτος δείχνουν ακόμα πιο κοντά στην προσπάθεια μας. Αυτό νιώθουμε όλοι στην ομάδα. Οι ξένοι αθλητές όταν είδαν στην Έδεσσα να έχουμε την συμπαράσταση από περίπου 300 οπαδούς, τους έκανε εντύπωση γιατί δεν ήξεραν. Παίζουμε και για τον κόσμο μας, αυτό που θέλουμε εμείς είναι μέσα από τις νίκες να τους δίνουμε χαρά. Αυτό θέλουμε σε κάθε αγώνα. Με τον Ολυμπιακό είχα πολλά χρονιά να ζήσω τέτοιο παλμό, μπορεί να είχαμε παίξει με την ΑΕΚ στο Παλατάκι την χρονιά του νταμπλ, αλλά στον Εύοσμο ο κόσμος έδωσε ιδιαίτερο παλμό. Μακάρι να ζήσουμε ίδιες στιγμές όπως στους αγώνες του τμήματος βόλεϊ, ευχή όλων φέτος είναι να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και να παίξουμε σε ένα κατάμεστο Παλατάκι».

Διαβάστε ακόμη...