Μία Βίκινγκ στον ΠΑΟΚ

H Νέντα Τζούρισιτς προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο ρόστερ της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, προερχόμενη από την... άλλη άκρη της Ευρώπης.
Μία Βίκινγκ στον ΠΑΟΚ

Μία κίνηση που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο διάστημα της μεταγραφικής περιόδου, την οποία όμως οι άνθρωποι του Δικεφάλου έψηναν από την αρχή του καλοκαιριού. Η Τζούρισιτς αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας και έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις ικανότητές της στις προπονήσεις των ασπρόμαυρων

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΙΑ ΜΕ... ΑΓΑΠΗ

Η νέα παίκτρια του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1995 σε μία μικρή γραφική πόλη της Δανίας, το Χόρσενς. Λατρεύει το μέρος που πέρασε ολόκληρη την παιδική της ηλικία, το οποίο όμως αναγκάστηκε να αποχωριστεί για σπουδές στα 20 της χρόνια. Μετακόμισε λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο Άαρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της για να φοιτήσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του τοπικού Πανεπιστημίου.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ

Στα... χνάρια της μεγάλης της αδερφής, Σάνια, η Νέντα ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Οι ακαδημίες της τοπικής Χέλιτ Χόρσενς ανέδειξαν το ταλέντο της μικρόσωμης αλλά εξαιρετικά ευφυούς πλέι μέικερ. Γρήγορα εξελίχθηκε αγωνιστικά, κατάφερε να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα και να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του δανέζικου χάντμπολ.

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ

Το ασπρόμαυρο σκάουτινγκ είχε από νωρίς εντοπίσει την περίπτωση της Τζούρισιτς. Ήταν η ιδανική περίπτωση για να πλαισιώσει την ήδη εξαιρετική περιφέρεια της ομάδας του Χρήστου Τζουβάρα. Ο έφορος του τμήματος, Δημήτρης Χασεκίδης, πάλεψε αρκετά την συγκεκριμένη μεταγραφή και τελικά έπεισε την 22χρονη να επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τη συνέχεια των σπουδών της και ταυτόχρονα να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ... ΤΡΟΜΑΖΕΙ

Με την άφιξη της Τζούρισιτς το ρόστερ του Δικεφάλου συμπληρώνεται με ιδανικό τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για τις θέσεις της περιφέρειας πέρα από την Δανή, υπάρχουν οι Νούλα, Στρατάκη, Μούρνου, Στρατάκη, Χατζηπαρασίδου, Σαμολαδά, Στοϊκόβτσκα και Τσιομπάνου. Το επίπεδο στις προπονήσεις της ομάδας έχει ανέβει κατακόρυφα και "πέφτουν κορμιά" για μία θέση στις πρώτες επιλογές του Χρήστου Τζουβάρα. Στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" υπάρχει τεράστια ανυπομονησία για την επίσημη έναρξη της σεζόν ενώ ευχή όλων είναι το τμήμα να ζήσει μεγάλες στιγμές φέτος...

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΔΑΝΗ

Η Τζούρισιτς γνώριζε τον ΠΑΟΚ προτού προκύψει η μεταγραφή της. Στη Δανία, όπως λέει στη FORZA, είναι πολύ γνωστός ο ποδοσφαιρικός Δικέφαλος και ο κόσμος του.

"Ήξερα από παλαιότερα τον ΠΑΟΚ σαν σύλλογο κυρίως λόγω της ομάδας ποδοσφαίρου και των οπαδών του. Μόλις έμαθα ότι διατηρεί τμήμα χάντμπολ χάρηκα πολύ που θα έχω την ευκαιρία να συνδυάσω τις σπουδές μου με το αγαπημένο μου άθλημα στη Θεσσαλονίκη", τονίζει η 22χρονη Σκανδιναβή.

Το διάστημα που μένει στην πόλη είναι μικρό παρ' όλα αυτά της έχει αφήσει εξαιρετική εντύπωση ενώ στο παρελθόν έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα. "Δεν έχω προλάβει να δω πολλά από τη Θεσσαλονίκη αλλά φαίνεται μια πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Παλαιότερα είχα περάσει διάστημα των διακοπών μου σε Κρήτη και Ρόδο. Μου αρέσει η Ελλάδα", συμπληρώνει η νέα παίκτρια του ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε ακόμη...