Όταν σοβαρεύτηκε... καθάρισε!

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανελλήνιο 35-31, αλλά... και τις πολλές απουσίες του!
Όταν σοβαρεύτηκε... καθάρισε!

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανελλήνιο 35-31, αλλά... και τις πολλές απουσίες του.

Οι παίκτες του Στέλιου Σεϊρεκίδη, μπήκαν νωχελικά -στο άδειο για μια ακόμα φορά λόγω της γνωστής τιμωρίας- κλειστό της Μίκρας κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και πήραν κεφάλι στο σκορ.

Μάλιστα η διαφορά έφτασε σε δυο περιπτώσεις στο -4, γεγονός που έκανε έξαλλο τον προπονητή της ομάδας μας, ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του να μην εφαρμόζουν τίποτε από όσα είχαν σχεδιάσει.

Κακές επιλογές στην επίθεση, χαλαρότητα στην άμυνα και γενικά μια κατάσταση που σε τίποτε δεν θύμιζε τον ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών. Αισθητή η απουσία βασικών παικτών (Μισυρλής, Ναουμίδης και Τσακίρης) ενώ όπως είναι γνωστό έχει λυθεί -στις αρχές της εβδομάδας-η συνεργασία και με τον Μίτροβιτς.

Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Πανελλήνιο μπροστά με 15-16 και τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη καλύψει τη διαφορά την οποία σταθερά είχαν οι φιλοξενούμενοι, στο πρώτο 30λεπτο.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι παίκτες σοβαρεύτηκαν και δεν είναι υπερβολή να γράψουμε πως έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο... Η εξαιρετική άμυνα (σημαντικότατη η παρουσία του Γουργούμη κάτω από τα δοκάρια), έδωσε τη δυνατότητα για αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να ανοίγει συνέχεια. Μάλιστα κάποια στιγμή έφτασε στο +7 (34-27)!

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο  Πανελλήνιος, έκανε μια τελευταία προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς κατεβάζοντας τη διαφορά στο -3, αλλά μέχρι εκεί. Η λήξη του παιχνιδιού  βρήκε τον Δικέφαλο νικητή με 35-31

Έτσι φτάσαμε τελικά σε μια άνετη επικράτηση, που αντικατοπτρίζει την πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ πλέον δείχνει πως μπορεί να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου, ιδιαίτερα με την επιστροφή των τραυματιών αλλά και την ολοκλήρωση της εξοντωτικής ποινής "κεκλεισμένων των θυρών" για 10 αγώνες, που του επιβλήθηκε μετά τα επεισόδια στη Λαμία .

Τα δεκάλεπτα: 4-7, 9-12, 15-16 (ημίχρονο), 23-19, 32-25, 35-31

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κόμινκεκ, Κοκκώνης 2, Παλάσκας 5, Σαουλίδης 7, Γουργούμης, Τσίλης, Μαραγκός, Αποστολίδης 12, Καράγγελος 3, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης, Περβανάς, Σεβαστίδης 5

Πανελλήνιος: Τζανακάκης, Μάτοβιτς 3, Μόγας, Βελιτσιάνος 9, Σαμαράς 3, Δημητρούλας, Αγκελόφσκι 7, Χάτσκικας 6, Λεωνίδας 3,  Παρασκευαΐδης, Φυσέκης.

Διαβάστε ακόμη...