Mεγάλη δυσαρέσκεια...

 Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΠΑΟΚ, για τη βιασύνη και τη σπουδή της Ομοσπονδίας να αναρτήσει στο επίσημο site της το φύλλο αγώνος με την απάντηση των διαιτητών,
Mεγάλη δυσαρέσκεια...

τακτική την οποία ακολουθεί επιλεκτικά και για την οποία και κατά το παρελθόν έχει διαμαρτυρηθεί ο ΠΑΟΚ μέσω του Εφόρου του, κ. Γρηγόρη Πετρίδη.

Επίσης, ερωτηματικά υπάρχουν για την απόφαση της Ομοσπονδίας να ορίσει δύο παρατηρητές διαιτησίας στο ντέρμπι, πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ για κρίσιμους αγώνες του ΠΑΟΚ εκτός έδρας, τουλάχιστον τα τελευταία δώδεκα χρόνια, σύμφωνα με τους ανθρώπους του τμήματος.

Όσον αφορά τη διαιτησία αυτή καθ' αυτή, στον ΠΑΟΚ θεωρούν ατόπημα την απάντηση των διαιτητών στο φύλλο αγώνος, όπου λένε: «Σχετικά με την ένσταση του ΠΑΟΚ, δεν αναφέρεται χρονική στιγμή του παιχνιδιού που ενίσταται το Σωματείο, ούτε και περιγραφή της φάσης που να συνιστά παράβαση του κανονισμού του παιχνιδιού.» Υπενθυμίζουμε ότι η ένσταση του ΠΑΟΚ έγινε βάσει του Άρθρου 8:10δ του κανονισμού Παιδιάς, ο οποίος από μόνος του αναφέρεται στα τελευταία 30'' κάθε αγώνα. Άλλωστε στην ένστασή του ο ΠΑΟΚ επικαλείται το βίντεο του αγώνα, στο οποίο περιέχεται και η επίμαχη φάση. Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά διαμαρτύρεται, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, η παράβαση του παίκτη της ΑΕΚ τιμωρείται είτε με πέναλτι και κόκκινη κάρτα ανεξαρτήτως του σημείου του γηπέδου στο οποίο έγινε, είτε με φάουλ και σταμάτημα του χρονομέτρου.

Σχετικά, δήλωσε αποκλειστικά στο acpaok.gr, ο Β' Προπονητής της ομάδας, κ. Γρηγόρης Νατσιόπουλος, ο οποίος υπέγραψε την ένσταση:

«Σύμφωνα με την ένσταση που υποβάλλαμε, βάσει του Άρθρου 8: 10Δ του κανονισμού, οι διαιτητές όφειλαν να καταλογίσουν πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, καθώς η φάση εκτυλίχθηκε στα τελευταία 30'' του αγώνα, ο παίκτης μας βρισκόταν σε αιφνιδιασμό και του έγινε εσκεμμένα φάουλ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο. Αντί αυτού, δόθηκε φάουλ για το οποίο οι διαιτητές ζήτησαν επανεκτέλεση, χωρίς να σταματήσουν το χρονόμετρο, θεωρώντας ότι ο αθλητής μας ήταν μέσα στα εννέα μέτρα, κάτι το οποίο δε φαίνεται από το βίντεο του αγώνα, ενώ ο αθλητής μας ήταν ακριβώς έξω από τα εννέα μέτρα. Έγινε, δηλαδή, διπλό λάθος, στερώντας μας τη διεκδίκηση της νίκης και την είσοδό μας στα play-offs του Πρωταθλήματος. Επίσης, να επισημάνουμε δύο σημαντικά στοιχεία: α) η απάντηση των διαιτητών ότι δεν αναφέρουμε το λεπτό είναι άστοχη, καθώς με την ένστασή μας επικαλούμαστε το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε παραβάσεις των τελευταίων 30'', ενώ επικαλούμαστε και το βίντεο του αγώνα και β) η παραδοχή του διαιτητή Τζαφερόπουλου, παρουσία εμού και του Εφόρου κ. Γρηγόρη Πετρίδη, ότι μπορεί να έκανε λάθος στη συγκεκριμένη φάση.»

Το acpaok.gr έψαξε και βρήκε τον σχετικό κανονισμό και τον μεταφέρει αυτούσιο:

Τα Άρθρα 8:5, 8:6, 8:10γ, και 8:10δ του Κανονισμού Παιδιάς προσαρμόζονται ως εξής:
1. Η φράση «τελευταίο λεπτό του αγώνα» αντικαθίσταται από τη φράση «τελευταία 30'' του αγώνα».
2. Κάθε φάουλ το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 8:10γ του Κανονισμού Παιδιάς (όταν η μπάλα βρίσκεται εκτός Παιδιάς) θα τιμωρείται με αποβολή χωρίς γραπτή αναφορά και θα καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι) υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
3. Κάθε φάουλ, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 8:10δ του Κανονισμού Παιδιάς (όταν η μπάλα βρίσκεται εντός Παιδιάς) θα τιμωρείται με αποβολή χωρίς γραπτή αναφορά και θα καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι) υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
4. Κάθε φάουλ, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 8:10δ του Κανονισμού Παιδιάς (όταν η μπάλα βρίσκεται εντός Παιδιάς), καθώς και του άρθρου 8:6 του Κανονισμού Παιδιάς θα τιμωρείται με αποβολή και γραπτή αναφορά και θα καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι) υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
5. Πιο συγκεκριμένα, στις περιπτώσεις 3 και 4 (ανωτέρω) θα εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
5.1. ο επιτιθέμενος είναι σε θέση να σουτάρει και να πετύχει γκολ: δεν καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι)
5.2. ο επιτιθέμενος μεταβιβάζει την μπάλα σε συμπαίκτη του, ο οποίος αποτυγχάνει στην προσπάθειά του να πετύχει γκολ: καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι)
5.3. ο επιτιθέμενος μεταβιβάζει την μπάλα σε συμπαίκτη του, ο οποίος πετυχαίνει γκολ: δεν καταλογίζεται ρίψη 7μ. (πέναλτι)

Επίσης, δυσαρέσκεια προκαλούν οι αναφορές των διαιτητών στο φύλλο αγώνος για τη συμπεριφορά του Εφόρου του τμήματος κ. Πετρίδη, καθώς και οργανωμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ (4-5 άτομα), αλήθεια από πού ξέρουν ότι είναι οργανωμένοι;

Γεγονός είναι ότι τόσο οι ίδιοι, όσο και η αποστολή των φιλοξενουμένων έφυγαν από το γήπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα!

Διαβάστε ακόμη...