Και τώρα, το πρωτάθλημα..

Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι πια παρελθόν και η ομάδα Χάντμπολ καλείται να επικεντρωθεί ξανά στο πρωτάθλημα..
Και τώρα, το πρωτάθλημα..

Εκεί όπου η μάχη, όχι απλά για την είσοδο στα play-off αλλά και το καλύτερο το δυνατόν πλασάρισμα σε αυτά αναμένεται μεγάλη, όπως είπαμε και πριν λίγες ημέρες, στην ανάλυση του PAOKMANIA για τις ομάδες που παλεύουν να συμμετέχουν σε αυτή την τελική φάση του πρωταθλήματος, αλλά και την αξία της 2ης θέσης..

Με τρεις στροφές λοιπόν να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Handball Premier, πρώτος αντίπαλος του Π.Α.Ο.Κ. είναι η ομάδα της Πυλαίας (ΑΕΣΧ Πυλαίας). Μια φαινομενικά αδύναμη ομάδα (προτελευταία και με μηδαμινές ελπίδες σωτηρίας) που ιδρύθηκε το 2013. Μάλιστα, η χρονιά αυτή είναι η πρώτη της ιστορίας της στην Α1 ανδρών. Το ρόστερ της έχει μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη ενώ 14 στους 32 είναι κάτω των 20 ετών! Έδρα της ομάδας... η ίδια με του Π.Α.Ο.Κ, δηλαδή το “Σπίτι του Χάντμπολ” στη Μίκρα!

Παρ' όλη όμως τη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, οι λόγοι για να πάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ το Σάββατο στις 6 η ώρα στη Μίκρα είναι πολλοί! Αγωνιστικοί και μη!

Αρχικά, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους της ομάδας να δούνε και να φωτογραφηθούν με το τρόπαιο του Κυπέλλου, αφού αυτό θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Μίκρας το Σάββατο!

Δεύτερον, είναι μια ευκαιρία να συγχαρούν από κοντά και τους ίδιους τους παίχτες, καθώς ναι μεν θα βρίσκονται την Κυριακή στην Τούμπα για τα ...επινίκια, αλλά σαφώς είναι διαφορετικά στο...ίδιο τους το σπίτι!

Τρίτον, αγωνιστικά, είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ευχαριστηθεί γκολ και θέαμα, σε έναν αγώνα που -σίγουρα- η ομάδα δεν θα έχει το “αγχος” του final 4, που ο Προπονητής μας, Νίκος Γεωργιάδης,  θα την αφήσει να..τρέξει πιο πολύ με λιγότερες αλλαγές στη διάρκεια της επίθεσης και που ο αντίπαλος δεν είναι μια ομάδα που “καταστρέφει” αλλά παρ' όλη τη χαμηλή τους δυναμικότητα προτιμάει το ανοιχτό και γρήγορο Χάντμπολ. Μάλιστα, ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε λήξει με 20-34..

Τέταρτον, αγωνιστικά ξανά, θα είναι -λογικά- μια καλή ευκαιρία για την επανεμφάνιση του Δημήτρη Μπαντή ο οποίος επανήλθε στον πάγκο της ομάδας στην τελική φάση του Κυπέλλου, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο σχεδόν ένα μήνα. Λογικά, ενόψει play-off, θα αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής ώστε να δέσει στα συστήματα της ομάδας, καθώς μιλάμε για έναν έμπειρο πλέι-μεϊκερ, με παραστάσεις ακόμα και σε Εθνικό επίπεδο και μεγάλο ατού την οργάνωση του παιχνιδιού στον επιθετικό τομέα.

Ειρήσθω εν παρόδω, αναλογιζόμενοι τους παίχτες που εν δυνάμει θα απαρτίζουν την περιφέρεια της ομάδας μόνο θετικά προαισθήματα μπορούμε να έχουμε για την τελική φάση του πρωταθλήματος: Πετρίδης, Σανίκης, Μπαντής, Μαστορογιάννης, Βεσελίνοβιτς, Κυπραίος και Παλάσκας δημιουργούν ίσως την πιο πλήρη γραμμή στην περιφέρεια από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και γερά να είναι όλα τα παιδιά, θα χρειαστούν σε μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία όπως είναι τα play-off!

Τέλος, στα ομαδικά και ατομικά στατιστικά, καταγράφουμε τα 27,3 γκολ που πετυχαίνει ο Δικέφαλος έναντι 24,5 της Πυλαίας και τα 22,37 που δέχεται  ο Π.Α.Ο.Κ. (2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα) έναντι 31,4 της Πυλαίας (χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα).
Σε ατομικά στατιστικά, συνεχίζει φυσικά ο Βεσελίνοβιτς να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, με 117 γκολ (6,2 ανα παιχνίδι) με τον Σανίκη να είναι 2ος σε μέσο όρο επιτυχημένων τερμάτων με 4,5 ανά παιχνίδι. Ακολουθούν οι Παλάσκας (3,26) και Κοκώνης (3,22). Για την Πυλαία ξεχωρίζει  ο Παπαδόπουλος Χρήστος με σχεδόν 4,5 τέρματα ανά αγώνα ενώ φυσικά εντύπωση κάνει ο Καφαντάρης Νικόλαος (ένας ταλαντούχος δίμετρος περιφερειακός που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στις αρχές του έτους) με 4,15 γκολ/αγώνα. Επίσης ξεχωρίζουν οι Καλομοιρος, Ανανιάδης και Τσαβδάρης με περίπου 2,5 γκολ/αγώνα έκαστος.

Συμμεριζόμενοι όλα τα παραπάνω, προσθέτοντας και το χαμηλό αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ), σίγουρα το Σάββατο το απόγευμα μια πολύ καλή πρόταση για τους οπαδούς αλλά και φιλάθλους του ΠΑΟΚ, θα είναι να επισκεφτούν το “Σπίτι του Χάντμπολ” στη Μίκρα, να χειροκροτήσουν τους Κυπελλούχους Ελλάδας, να δουν το τρόπαιο αλλά και έναν αγώνα που προμηνύεται αν μη τι άλλο θεαματικός και γεμάτος γκολ!..

Διαβάστε ακόμη...