Σημαντική μάχη για την 4αδα!

Τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο υποδέχεται ο ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Handball Premier στο "σπίτι του Χάντμπολ" (Μίκρα)
Σημαντική μάχη για την 4αδα!

το Σάββατο 6μ.μ με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του δώσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του στη μάχη για την είσοδο στα play-off.

Προβλήματα με απουσίες παιχτών για τον Νίκο Γεωργιάδη, προπονητή της ομάδας, δεν υπάρχουν, πέρα από αυτή του Δ. Μπαντή που ούτως ή άλλος όμως δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί ακόμα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Απο την άλλη για τον Πανελλήνιο είναι πολλά τα προβλήματα αφού θα λείψει ο Τζανακάκης, ενώ αμφίβολοι είναι οι: Στούμπης, Παπαπούλιος, Τακουρίδης, Μούγιτς και Μάτοβιτς!

Στην προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε άνετα του Σεριφάτου στο Αίγιο με 23-37 ενώ ο Πανελλήνιος κέρδισε εντός έδρας με 30-24 τον Αερωπό Έδεσσας. Στον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων οι δυο ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με 21-21 στην έδρα του Πανελληνίου.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Μπετμαν και Νάσκος

Στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση με 23 βαθμούς (όσους και η αεκ) ενώ ο Πανελλήνιος ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 22 και ακόμα πιο πίσω τους στην 7η θέση ο Φίλιππος Βέροιας με 21 βαθμούς. Ο 3ος της κατάταξης, Διομήδης Άργους έχει 25 και υποδέχεται το Σεριφάτο Αιγίου ενώ ο 2ος Δούκας (26 βαθμούς) αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο (με 31β.) ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά των ομάδων, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει κατά μέσο όρο 29,3 γκολ (3,6 από τη γραμμή του πέναλτι) ενώ δέχεται 23,5 ανά αγώνα. Αντίστοιχα ο Πανελλήνιος έχει 24,9 υπέρ (2,19 πέναλτι) και 23,1 κατά. Επίσης δέχονται κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό δίλεπτων αποβολών, με περίπου 4,5 ανά αγώνα έκαστος.

Σε επιμέρους στατιστικά των παιχτών, ξεχωρίζει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αλλά και του πρωταθλήματος, Βεσελίνοβιτς με 106 γκολ (6,2 ανά αγώνα) ενώ για τον Πανελλήνιο πρώτος σκόρερ είναι ο Νίκος Κρητικός με 103 γκολ (6 ανά αγώνα). Ακολουθούν οι Ματοβιτς (Πανελλήνιος – 74 γκολ), ο Στούμπης (Πανελλήνιος - 66 γκολ) και ο περιφερειακός του ΠΑΟΚ, Απόστολος Παλάσκας με 55 (54 ο Κοκκώνης αλλά σε λιγότερους αγώνες). Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Γρηγόριο Σανίκη που σε 5 αγώνες με το Δικέφαλο μετράει ήδη 19 γκολ (3,5 ανά αγώνα).

Την επόμενη αγωνιστική (19η) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Φίλιππο στη Βέροια ενώ ο Πανελλήνιος θα υποδεχτεί τον Διομήδη Άργους σε μια ακόμα αγωνιστική με πολλά ντέρμπι.

Διαβάστε ακόμη...