Ντέρμπι κυπέλλου στη Νέα Ιωνία

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας θα διεξαχθεί αύριο (25/2, 18:00) το μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Χάντμπολ.
Ντέρμπι κυπέλλου στη Νέα Ιωνία

Για πολλούς ο νικητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΠΑΟΚ δεν θα περάσει απλώς στο 15ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ανδρών, αλλά θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί ακριβώς μία εβδομάδα μετά το μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα με την ομάδα της Νέας Ιωνίας να επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με 22-21.

Ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχει 11 συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις και βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, ενώ ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τρεις σερί ήττες.

«Είναι πολύ διαφορετικό ματς από αυτό της προηγούμενης εβδομάδας και σίγουρα πολύ δυσκολότερο. Είναι ένα ματς χωρίς γυρισμό. Η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή είχαμε θέσει σαν στόχο το νταμπλ, όπως και ο ΠΑΟΚ. Έχουμε υψηλό κίνητρο και λόγω έδρας, αλλά και γιατί αν περάσουμε στο Φάιναλ Φορ υπάρχει ενδεχόμενο η διοργάνωση να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ», σχολίασε αρχικά ο Παναγιώτης Ιατρούδης, ενώ για την συμμετοχή του Κοκκώνη (ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα) ο τεχνικός του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είπε: «Ο Κοκκώνης ξέρουμε διαχρονικά ότι είναι ένα από τα καλύτερα πίβοτ της κατηγορίας, αλλά και ο Μαστορογιάννης ανταποκρίθηκε καλά στο ματς του πρωταθλήματος. Όμως και εμείς από την πλευρά μας έχουμε φορμαρισμένο σε επίθεση και άμυνα τον Τάσο Παπαδιονυσίου, ενώ θα έχουμε στην διάθεση μας και τον Καραμπουρνιώτη που έλειψε από τον αγώνα πρωταθλήματος, λόγω ίωσης».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο τεχνικός Νίκος Γεωργιάδης επεσήμανε: «Σίγουρα όλα τα ματς κυπέλλου είναι κομβικά γιατί για να συνεχίσεις πρέπει να κερδίσεις. Έχουμε δύσκολη αποστολή στην έδρα του πρωτοπόρου. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρέπει και οι δύο ομάδες να διορθώσουν πράγματα. Ήταν οριακό ματς, αυτό που έγινε για το πρωτάθλημα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στο να διορθώσουμε στοιχεία του παιχνιδιού μας».

Για την επιστροφή του Κοκκώνη είπε: «Είναι σημαντική. Εννοείται ότι πρόκειται για έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας τα τελευταία χρόνια».

Για το αν είναι κίνητρο το κύπελλο, ειδικά από την στιγμή που η ομάδα έχει χάσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επεσήμανε: «Ποτέ δεν ήταν στόχος του ΠΑΟΚ να βγει πρώτος στην κανονική διάρκεια. Στόχος ήταν να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους δύο τίτλους. Σε αυτή την λογική το αυριανό ματς είναι από αυτά που αν τα κερδίσεις σε κρατάνε στην διεκδίκηση τους εντός στόχου».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στον β΄ γύρο και το τι έχει φταίξει για τις συνεχόμενες ήττες, απάντησε: «Είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε. Εσωτερικά το έχουμε αναλύσει και προσπαθούμε να το λύσουμε. Κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω. Οι τίτλοι τώρα παίζονται».

Διαβάστε ακόμη...