"Πιο δυνατοί φέτος ..."

Το μέλος του ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ και έφορος του τμήματος, Γρηγόρης Πετρίδης μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΑΣ για τη νέα σεζόν.
"Πιο δυνατοί φέτος ..."

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αυριανή πρεμιέρα: "Ξεκινάμε το Σάββατο με έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντα οι πρώτες αγωνιστικές κρύβουν παγίδες. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η προετοιμασία ξεκίνησε από τις 16 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τα αποτελέσματα είναι θετικά. Η ομάδα είναι έτοιμη για να μπει στα βαθιά και να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει πραγματικά. Πιστεύουμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Η ομάδα πάντως είναι έτοιμη".

Για την ενίσχυση της ομάδας: "Οι κινήσεις που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο ήταν καλύτερες από την προηγούμενη χρονιά. Πέρσι ουσιαστικά κάναμε δύο μεταγραφές, φέτος πήγαμε πολύ καλύτερα. Βγήκαμε ενισχυμένοι από την μεταγραφική περίοδο".

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: "Δείχνουν φέτος να πρωταγωνιστούν 3-4 ομάδες. Έτσι φαίνεται. Βέβαια ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, ο Δούκας υπέστη αρκετούς τραυματισμούς από ότι πληροφορηθήκαμε κάτι που αυτομάτως τον δυσκολεύει. Πάντα ο Δούκας είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, έχουμε να τον κερδίσουμε στην έδρα του αρκετά χρόνια. Ως εκ τούτου δεν τα λαμβάνουμε υπόψν μας αυτά για τους τραυματισμούς. Εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι. Από τους άλλους διεκδικητές ο νταμπλούχος πέρσι Φίλιππος βγαίνει αδύναμος από το μεταγραφικό παζάρι, δεν θέλω να υπολογίσω το μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι. Ο Διομήδης πάντα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Νεαρή, γρήγορη και γυμνασμένη ομάδα. Ένας άλλος αντίπαλος που τον βαφτίσανε διεκδικητή είναι ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας. Εμείς είμαστε εδώ, θα χτυπήσουμε από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο και τα 60 λεπτά και ελπίζω να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Για τους φετινούς στόχους: "Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί και να φέρνει τίτλους. Είναι ιστορικό σωματείο, το ιστορικότερο από όσα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της HandballPremier. Δεν υπάρχει άλλος στόχος, δεν μας ικανοποιεί η δεύτερη, η τρίτη θέση. Μετά από όλες τις προσπάθειες που έγιναν φέτος πρέπει να φέρουμε το τρόπαιο. Ποτέ δεν ξέρεις αλλά αυτός είναι ξεκάθαρα ο στόχος μας. Αν όχι και τα δύο τρόπαια, τουλάχιστον το ένα. Πέρσι δεν πήγε καλά η χρονιά. Φέτος πιστεύω να πάμε καλύτερα. Οι τραυματισμοί μας στοίχισαν την προηγούμενη σεζόν. Τώρα, αν δεν έχουμε τους τραυματισμούς και η ομάδα είναι αφοσιωμένη όπως είναι τώρα σίγουρα τα πράγματα θα πάνε πάρα πολύ καλύτερα. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εγώ πάντα λέω "ας παίξουμε εμείς όπως ξέρουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει"".

Για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες: "Η κρίση υφίσταται τα τελευταία 7-8 χρόνια. Μαστίζει ολόκληρη την κοινωνία και φυσικά και τον αθλητισμό. Ο ΠΑΟΚ με μια πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια και παρ' όλα τα μειωμένα έσοδα που έχει, κατορθώνει να έχει όλα τα τμήματά του να πρωταγωνιστούν και να είναι πληρωμένοι όλοι. Αυτό είναι καταπληκτικό θα έλεγα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι τακτοποιημένος προς όλες τις υποχρεώσεις του. Είμαστε πολύ καλά".

Για τα τμήματα υποδομής: "Τα τμήματά μας είναι εδώ και πολλά χρόνια ενεργά. Είμαστε από τα λίγα σωματεία που έχουμε πλήρη ανάπτυξη. Έχουμε δύο τμήματα σούπερ μίνι και μίνι και φυσικά παμπαίδες, παίδες, εφήβους. Αυτό σημαίνει πλήρη ανάπτυξη. Είμαστε από τα λίγα σωματεία που συμβαίνει αυτό και γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια. Οι ακαδημίες μας πρωταγωνιστούν σε όλες τις τελικές φάσεις της Θεσσαλονίκης. Δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτές καθώς από εκεί προέρχεται και το δυναμικό της ομάδας. Είναι παιδιά που ξεκινούν στον ΠΑΟΚ και περιμένουμε από τους εφήβους που είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος, να μπουν παίκτες στην πρώτη ομάδα. Κάτι που φυσικά έχει συμβεί ήδη, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τώρα αλλά είναι παίκτες που αντλούμε από κει, πάρα πολύ καλοί παίκτες και πάνω από όλα πολύ καλά παιδιά. Οι περισσότεροι εκ των αθλητών μας φοιτούν στα πανεπιστήμια. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε καλούς αθλητές αλλά και καλούς φοιτητές, σπουδαστές και φυσικά καλούς ανθρώπους. Οι ακαδημίες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για μας".

Για τον κόσμο: "Στην αρχή ξεκινήσαμε με δυσπιστία. Φοβήθηκαν οι οπαδοί μας ότι δε θα τα πάμε καλά με τις μεταγραφές. Το κλίμα όμως ανετράπη. Τελικά πήγαμε πολύ καλά. Εμείς το καθήκον μας το κάναμε ως διοίκηση, τώρα μένει να κάνουν εκείνοι το δικό τους και να έρθουν στο γήπεδο. Καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπά τον ΠΑΟΚ, που αγαπά το χάντμπολ να έρθει στο γήπεδο γιατί και οι παίκτες μας αντλούν δύναμη από το χειροκρότημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τους περιμένουμε και φέτος και κάνω μία έκκληση σε όσους μας διαβάζουν, να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, το οποίο είναι φθηνό, κοστίζει 30€ και καλύπτει όλα τα τμήματα εκτός της ΚΑΕ και του ΤΑΠ. Είναι πολύ σημαντική βοήθεια για μας να μπορέσουμε να έχουμε ένα παραπάνω έσοδο για να είμαστε εντάξει προς όλες τις υποχρεώσεις μας".

Διαβάστε ακόμη...