ΠΑΟΚ - Ποσειδών: Facts & Figures

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (14/5) στις 18:00 στη Μίκρα τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.
ΠΑΟΚ - Ποσειδών: Facts & Figures

ΠΑΟΚ και Ποσειδών είχαν από μία εκτός έδρας νίκη στους μεταξύ τους αγώνες για την κανονική περίοδο της Handball Premier. Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής στο Λουτράκι με 22-23, ενώ ο Ποσειδών επικράτησε στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής (12 Μαρτίου) στη Μίκρα με 29-30. Με εκείνη τη νίκη η ομάδα του Λουτρακίου είχε σπάσει το αήττητο της έδρας του ΠΑΟΚ που κρατούσε από τις 8 Νοεμβρίου του 2014.

Η αναμέτρηση του Σαββάτου, που διεξάγεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off, δεν έχει βαθμολογική σημασία, καθώς ανεξαρτήτου αποτελέσματος ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει τρίτος, ενώ ο Ποσειδών Λουτρακίου ακόμη και με ήττα μπορεί να κρατήσει την πέμπτη θέση, σε περίπτωση που ηττηθεί ο Δούκας από τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.

Στο πλαίσιο του αγώνα ο ΠΑΟΚ θα τιμήσει τον Νίκο Κοκώνη για το γεγονός της επίτευξης 1.000 γκολ στην καριέρα του. Ο πίβοτ του Δικέφαλου είχε σκοράρει το 1.000ο γκολ στον εκτός έδρας αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας για την 3η αγωνιστική των play off.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η μονομαχία των αδελφών Κωστακίδη (photo). Ο Θάνος Κωστακίδης του ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παντελή Κωστακίδη του Ποσειδώνα για τρίτη φορά φέτος.

Ο μοναδικός παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, είναι ο Νέναντ Τρουμπέτας. Ο Σέρβος περιφερειακός αγωνίστηκε για τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14 και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λουτράκι για λογαριασμό του Ποσειδώνα.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν κάποιους από τους αθλητές που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα των σκόρερς του πρωταθλήματος. Ο Δημήτρης Τζηράς του Ποσειδώνα είναι 3ος με 144 γκολ, ο Αλέξης Αλβανός και ο Αποστόλης Παλάσκας βρίσκονται στην 5η και στην 6η θέση με 123 και 118 γκολ αντίστοιχα, ενώ ο Παντελής Κωστακίδης του Ποσειδώνα είναι 9ος με 115 τέρματα.

Διαβάστε ακόμη...