Διομήδης - ΠΑΟΚ: Facts & figures

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (5/7, 14:00, ΕΤ3) τον Διομήδη στο κλειστό της Αγίας Τριάδας και το paokhandball.gr αναλύει τα δεδομένα της σπουδαίας αναμέτρησης.
Διομήδης - ΠΑΟΚ: Facts & figures

✔ Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στο Άργος με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον κρατήσει "ζωντανό" στη μάχη για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πρέπει να κερδίσει τόσο το Σάββατο, όσο και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου στον τελευταίο αγώνα των play off και παράλληλα να περιμένει ήττα του Φιλίππου Βέροιας σε έναν από τους δύο εναπομείναντες αγώνες (με Δούκα εντός και Διομήδη εκτός). Η ομάδα του Άργους χρειάζεται μόνο έναν βαθμό στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Φίλιππο για να μπει στους τελικούς με πλεονέκτημα έδρας.

✔ Η μόνη ομάδα που έχει σπάσει την έδρα του Διομήδη τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβη στον περσινό πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Φέτος η ομάδα του Άργους έχει 13 νίκες σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες.

✔ ΠΑΟΚ και Διομήδης είχαν από μία νίκη στους μεταξύ τους αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, στη Μίκρα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 26-24 έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Κοκώνη και Μπουκοβίνα. Στον αγώνα του δεύτερου γύρου, ο Διομήδης επικράτησε με 28-23.

✔ Δύο αθλητές που θα αγωνιστούν το Σάββατο στο κλειστό της Αγίας Τριάδας έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ο πρώτος είναι ο Άκης Κυπραίος. Ο διεθνής εξτρέμ του ΠΑΟΚ πέρσι αγωνίστηκε στον Διομήδη, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, καθώς ήταν απών στους αγώνες της κανονικής διάρκειας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Ο δεύτερος είναι ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης του Διομήδη που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 2010 έως το 2012.

✔ Οι τερματοφύλακες αποτελούν βαρόμετρα και για τις δύο ομάδες. Τρεις φορές έως τώρα οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ έχουν αναδειχθεί πολυτιμότεροι παίκτες αγωνιστικής (δύο φορές ο Πέτρος Μπουκοβίνας και μία ο Αστέρης Τριανταφύλλου), ενώ αντίστοιχα πέντε φορές έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο ο πορτιέρο του Διομήδη, Νίκος Λοΐζος.

✔ Με βάση τη στατιστική των προηγούμενων 25 αγώνων που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα και στα play off, ο ΠΑΟΚ σκοράρει κατά μέσο όρο 30,8 γκολ ανά αγώνα και ο Διομήδης 30,9 τέρματα. Στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ δέχεται 23,9 γκολ ανά αγώνα και ο Διομήδης 19,1 γκολ.

✔ Στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ έχει ποσοστό ευστοχίας 81,2% (82 γκολ /101 εκτελέσεις). Ο Διομήδης σκοράρει με ποσοστό 71,9% (87 γκολ / 121 εκτελέσεις). Αναφορικά με τις δίλεπτες αποβολές, ο ΠΑΟΚ δέχεται 4,8 ανά αγώνα (120 δίλεπτα σε 25 αγώνες) και ο Διομήδης 4,4 (109 σε 25 αγώνες). Στον υπολογισμό των αγώνων προσμετράται και η αναμέτρηση Διομήδης - Αρχέλαος (10-0 άνευ αγώνα).

Διαβάστε ακόμη...