«Δεν φοβάμαι την πίεση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ο Νικολάι Ζελιάσκοφ και μίλησε για την νέα σελίδα στην ιστορία του «Δικεφάλου», για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για το ρόστερ της ομάδας.
«Δεν φοβάμαι την πίεση»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν έχουμε μεγάλα ταξίδια επειδή φοβάμαι λίγο τα αεροπλάνα. Καθαρά αγωνιστικά παίζουμε με τρεις μεγάλες ομάδες και εγώ χαίρομαι γιατί θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη, θα παίξουν, ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο και πιστεύω θα πάμε καλά».

Για το αν μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ:

«Το πιο σημαντικό είναι το ρόστερ της ομάδας μας και μετά θα δούμε τους αντιπάλους μας. Η Ιταλική ομάδα σίγουρα θα κάνει μια πολύ καλή ομάδα επειδή έχει τεράστιο μπάτζετ ενώ και οι άλλες δύο είναι δυνατές ομάδες. Θα είναι ένα δύσκολο γκρουπ αλλά όσο πιο δυνατά παιχνίδια παίξουμε, τόσο το καλύτερο».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Η αποστολή μου είναι πάρα πολύ δύσκολη και το αναγνωρίζω. Θα κάνω όσο το δυνατόν καλύτερη την ομάδα και πιστεύω πως θα είναι λάθος να συγκρίνουμε την περσινή με την φετινή χρονιά. Πέρυσι έγινε μια τεράστια προσπάθεια και ελπίζω να τα καταφέρουμε και φέτος. Οι στόχοι μου είναι πάντα ψηλοί. Αναγνωρίζω πως θα έχω μεγάλη πίεση όμως είμαι μαθημένος».

Για την φιλία του με τον Γιάννη Καλμαζίδη:

«Είμαστε φίλοι με τον Γιάννη και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση».

Για την ήττα της Βουλγαρίας στον τελικό από την Γερμανία:

«Οι Γερμανοί ήταν μια πλήρης ομάδα. Είναι μια ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί, σε υψηλό επίπεδο και ήταν δύσκολο να τους κερδίσουμε. Η αλήθεια είναι πως ξοδέψαμε μεγάλη ενέργεια μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Εγώ έμεινα ευχαριστημένος για την απόδοση της ομάδας. Είδα παίκτες που έκλαιγαν επειδή χάσαμε στον τελικό και μου έμεινε αυτή η εικόνα. Τους είπα πως για να κερδίσεις έναν τελικό, πρέπει να χάσεις πρώτα».

Για τους παίκτες που θα αναπληρωθούν:

«Με τον Κουβανό που ήρθε καλύπτουμε την απώλεια του Γκόμες. Βέβαια, είναι ένα ερωτηματικό και θα χρειαστεί δρόμο και δουλειά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην ομάδα όμως θα χρειαστεί και χρόνο. Θα σκύψουμε τα κεφάλια μας, θα δουλέψουμε και έχουμε πάρα πολύ ψηλούς στόχους. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις ακόμα. Η δική μου η γνώμη είναι πως πρέπει να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες από την περσινή χρονιά. Είναι μια περίοδος που ότι και να πούμε είναι ψέματα».

Για τους αδερφούς Βούλγαρους που ακούστηκε πως θα έρθουν στον ΠΑΟΚ:

«Αυτό δεν ισχύει. Ήταν κάποια πράγματα που γράφτηκαν αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Για τον Βασίλη Κουρνέτα:

«Ο Κουρνέτας έκανε μια καταπληκτική δουλειά πέρυσι. Σίγουρα θα χρειαστεί μια εναλλακτική πίσω από τον Βασίλη που θα μπορεί να παίξει έναν σημαντικό αριθμό αγώνων».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Για να βγει ένα αποτέλεσμα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι όσο μπορούμε. Ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει και πιστεύω πως με θετική ψυχολογία θα τα καταφέρουμε».

Για το πότε ξεκινάει η προετοιμασία:

«Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αργά και δεν έχει βγει ακόμα όλο το πρόγραμμα. Λογικά θα ξεκινήσουμε αρχές Σεπτεμβρίου».

Διαβάστε ακόμη...