"Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση"

Ο Γιάννης Παντακίδης μίλησε για την σκληρή δουλειά που γίνεται στο τμήμα βόλει του ΠΑΟΚ, την πιθανή κατάκτηση του Πρωταθλήματος, τον Γιάννη Καλμαζίδη και την σταθερότητα στην ομάδα, τον Γιώργο Ανδρέου, τον Ιβάν Σαββίδη και πάρα πολλά ακόμα.
"Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση"

Aναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξη του στο PAOK24.COM

Ο ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετική σεζόν και είναι πρώτος στη βαθμολογία.

"Από την αρχή η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και είχε υψηλούς στόχους. Πρωταρχικός στόχος να μπει στην τετράδα για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Τα έχουμε καταφέρει είμαστε στην πρώτη θέση και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, για είμαστε στις πρώτες θέσεις στο τέλος του πρωταθλήματος."

Πιστεύετε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος; Κάτι που αρχικά ψιθυριζόταν μεταξύ σας...

"Πιστεύουμε όλοι στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Αν δείξουμε το πρόσωπο που έχουμε μέχρι τώρα θα διατηρηθούμε πολύ ψηλά."

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου είναι ο Ολυμπιακός. Σε ποιους τομείς θεωρείς πως υπερτερεί ο ΠΑΟΚ και σε ποιους ο αντίπαλος;

"Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε πολύ καλά, μπορούμε να κάνουμε την ζημιά στον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες. Δεν πιστεύω όμως, πως είναι ο Ολυμπιακός μόνο ο κύριος αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ και εφόσον φτάσουμε στον τελικό. Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός δρόμος, με δυνατές ομάδες όπως η Κηφισιά."

Πέρυσι ανανεώθηκε το συμβόλαιό σου. Όταν υπέγραφες πίστευες σε αυτήν την πορεία πρωταθλητισμού;

"Από την στιγμή που είδα να γίνονται μεταγραφές στον ΠΑΟΚ με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, κατάλαβα πως φέτος η ομάδα έχει όλες τις προδιαγραφές για να φτάσει στον τελικό. Μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά και επιθυμούμε να συνεχίσουμε έτσι δυνατά μέχρι το τέλος."

Σας πεισμώνει η έλλειψη τίτλου στο τμήμα;

"Σίγουρα. Όσα χρόνια βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ ποτέ δεν είδα ένα τίτλο. Θέλω να το ζήσω φέτος και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στον τελικό."

Σας πεισμώνει και η ήττα από τον Ολυμπιακό; Με το πολύ μεγάλο ντέρμπι να ακολουθεί...

"Φυσικά μας πεισμώνει. Είχαμε την ευκαιρία στο πρώτο γύρο να καθαρίσουμε το παιχνίδι ωστόσο δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε να πάρουμε... εκδίκηση."

Πόσο σημαντικές προσθήκες αποτελούν οι Χιμένες και Ρανγκέλ;

"Αποτελούν δυο εξαιρετικές μεταγραφές. Ήδη έχουν βοηθήσει στα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί. Κάθε μέρα "δένονται" ακόμα περισσότερο με την ομάδα και μαθαίνουν τον τρόπο που αγωνίζεται. Η ποιότητα της ομάδας είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα φανεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στα υπόλοιπα δύσκολα παιχνίδια."

Πόσο βοηθάει η σταθερότητα ενός προπονητή στον πάγκο της ομάδας; Την στιγμή που προηγούμενα χρόνια είχαμε πολλές αλλαγές και μέσα στη σεζόν. Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει βρει την "χημεία" με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει εξαιρετικό και σοβαρό πρόσωπο.

"Bοηθάει πάρα πολύ να είναι ένας προπονητής σταθερά σε μία ομάδα και να αποτελεί από την αρχή δικό του δημιούργημα. Δεν είναι καλό να γίνονται διαρκώς αλλαγές προπονητών οπουδήποτε, γιατί όλα μετά ξαναγίνονται από την αρχή. Και για τους αθλητές και για την ομάδα είναι άσχημο. Φέτος παρέμεινε ο προπονητής. Ο κ. Καλμαζίδης είναι εξαιρετικός και δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Αυτό φάνηκε πέρυσι που ήταν στον Παναθηναϊκό και το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε. Είναι πάντα δίπλα στους παίκτες του και φαίνεται η δουλειά του στο γήπεδο που είναι η καλύτερη απόδειξη."

Τι πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει τον Ολυμπιακό;

"Πολύ πάθος, συγκέντρωση στο παιχνίδι και ηρεμία από όλους. Το μυαλό μας να είναι αποκλειστικά στο γήπεδο και το ντέρμπι."

Ποιο είναι το μαγικό συστατικό που υπάρχει φέτος και έλλειπε τα προηγούμενα χρόνια;

"Η συμπεριφορά μας στον αγωνιστικό χώρο και το εξαιρετικό κλίμα μέσα στην ομάδα. Με όλους τους αθλητές, την διοίκηση και τον προπονητή υπάρχει άψογη συνεργασία και όλοι είμαστε μία γροθιά. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον και οι περισσότεροι έμπειροι συμβουλεύουν τους νεότερους και τους μαθαίνουν τα όσα γνωρίζουν."

Υπάρχει στον ΠΑΟΚ το "μέταλλο" του πρωταθλητή;

"Δεν μπορώ να πω πως το έχουμε ακόμα αλλά μπορούμε να το αποκτήσουμε πολύ σύντομα... Με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος."

Ο πρόεδρος της ομάδας ο κ. Γιώργος Ανδρέου έχει ενισχύσει την ομάδα πάρα πολύ. Πόσο βοηθάει γενικά;

"Βοηθάει διαρκώς πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει ασταμάτητα. Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και φέτος ειδικά αξίζει και για τον ίδιο, κάτι περισσότερο από μία απλά καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θα είναι μία ηθική δικαίωση για τον ίδιο η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Δίνει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ για να είναι εδώ που βρίσκεται. Όλοι οι παίκτες θέλουμε να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ με πράξεις και στα λόγια."

Πιστεύεις αυτό είναι το λάθος στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ; Με τον Ιβάν Σαββίδη να μην είναι στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τον Γιώργο Ανδρέου;

"Κάθε πρόεδρος πρέπει να είναι όσο γίνεται περισσότερο δίπλα στην ομάδα του. Πιστεύω ωστόσο ο κ. Σαββίδης και τώρα που είναι στο εξωτερικό θα μπορούσε να ελέγχει πολύ καλύτερα τα πράγματα. Δεν είναι βέβαια ο ρόλος μου να πω τι να κάνει. Αυτό που ξέρω ως αθλητής είναι ότι παίζει σημαντικό ρόλο, ο πρόεδρος να βρίσκεται κοντά σε αυτήν όσο γίνεται περισσότερο. Θα έρθει να σου μιλήσει και να σου ανεβάσει την διάθεση. Θα δει ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτός είναι το παν για την ομάδα του."

Ποιες ομάδες θεωρείς θα μπουν στα πλέι οφ και ποιες θα υποβιβαστούν;

"Στα πλέι οφ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης ή Παναθηναϊκός. Αυτές που θα υποβιβαστούν πιστεύω η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, η δεύτερη δεν ξέρω γιατί θα γίνει μεγάλη μάχη εκεί."

Ένα μήνυμα που θέλει να στείλει ο Γιάννης Παντακίδης.

"Ο κόσμος βλέπει την σκληρή δουλειά που κάνουμε όλοι και για αυτό είμαστε στην κορυφή. Στα τελευταία παιχνίδια υπάρχει μία σημαντική κινητοποίηση του και τον θέλουμε μαζί μας σε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε. Τον χρειαζόμαστε. Να έρθει σε στους αγώνες μας και να δώσει δυναμικό παρών, ανεξαρτήτου ονόματος αντιπάλου. Να έρθει για τον ΠΑΟΚ και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε κάθε νίκη μετά το τέλος μιας αγωνιστικής μάχης."

Διαβάστε ακόμη...