O Σαφράνοβιτς στον ΠΑΟΚ

Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Ισραηλινού ακραίου Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.
O Σαφράνοβιτς στον ΠΑΟΚ

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ είναι 31 ετών , έχει ύψος 1.94 και θα αποτελέσει τον τέταρτο ξένο της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Πρόκειται για έναν αθλητή με μεγάλη εμπειρία έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών στο γερμανικό και στο γαλλικό πρωτάθλημα αλλά και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας αφού τη σεζόν 2005-2006 είχε ένα σύντομο πέρασμα από την ΕΑ Πατρών.

Για την μεταγραφή του στον Δικέφαλο και την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα για να αγωνιστώ σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μετά από μία κάμψη που πέρασε γίνεται και πάλι ανταγωνιστικό με καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Η Ελλάδα μπήκε και πάλι στην Ευρωπαϊκή αγορά και αυτό φαίνεται από τις μεταγραφές ξένων που έχουν γίνει από τα σωματεία. Είναι ένα καλό βήμα από κάθε άποψη και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό».

Σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ ο Ισραηλινός ακραίος τόνισε: «Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα, οργανωμένο με πολλούς οπαδούς».

Όσο για το ποιοι ήταν οι λόγοι που έπεισαν τον έμπειρο ακραίο να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ και μετά από χρόνια παρουσίας στο γερμανικό και στο γαλλικό πρωτάθλημα να έρθει στην Ελλάδα ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς τόνισε: «Το γερμανικό πρωτάθλημα δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν τρεις πολύ καλές ομάδες και οι υπόλοιπες είναι σε χαμηλό επίπεδο. Όσο για το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πραγματικά τρελό με απίστευτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η ομάδα που υποβιβάστηκε είχε δέκα νίκες. Είχα μία πρόταση από την Μπερλίν αλλά στις διαπραγματεύσεις δεν τα βρήκαμε. Επίσης είχα μία πρόταση από τη Ιταλία που όμως δεν ικανοποιούσε τις φιλοδοξίες μου. Τότε ήρθε η πρόσατη από τον ΠΑΟΚ που φέτος έχει ένα γεμάτο ρόστερ με πολλούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες όπως είναι ο Γκόμεζ και ο Κουρνέτας κ.α. Είδα πως ο ΠΑΟΚ έχει δυνατότητες και θα παλέψει για τίτλους».

Τέλος για το θα ήθελε να υποσχεθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ ο έμπειρος ακραίος τόνισε: «Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι πράγματα γιατί στον αθλητισμό πολλά μπορούν να συμβούν. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά και θα παλέψουμε τον κάθε πόντο σε όλα τα παιχνίδια».

2004-2005 Φριντρισχάφεν -Γερμανία

2005-2006 ΕΑ Πατρών Ελλάδα

2006-2007 Μαριουπόλ Ουκρανία

2007-2008 Μποβέ Γαλλία

2008-2010 Μονπελιέ Γαλλία

2010-2011 Μπούντβα Μαυροβούνιο

2011-2013 Ουντερχάκινγκ Γερμανία

2013-2014 Νάντ Γαλλία

Διαβάστε ακόμη...