«Έκανα 25.000χλμ για τον τίτλο του MVP»

Ο Αμερικανός ακραίος του ΠΑΟΚ Μπράντλει Λόουσον αναδείχτηκε MVP της 20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ για την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο 3-0 του δικεφάλου επί της Παναχαϊκής με 3-0 σετ.
«Έκανα 25.000χλμ για τον τίτλο του MVP»
Το εντυπωσιακό είναι πως ο Λόουσον κατάφερε να αποσπάσει την ατομική του διάκριση χωρίς να έχει κάνει προπόνηση πριν τον συγκεκριμένο αγώνα καθώς λίγες ώρες νωρίτερα επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου έκανε 4ημερο ταξίδι αστραπή για να βρεθεί στο γάμο της αδελφής του στην οποία και αφιέρωσε την ατομική διάκριση.
 «Αφιερώνω τον τίτλο στην αδελφή μου Άμυ. Την σκεφτόμουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αισθανόμουν την παρουσία της στο παρκέ μαζί με μένα στις περισσότερες κρίσιμες στιγμές. Ταξίδεψα πάνω από 25.000 χλμ. και κοιμήθηκα λιγότερο από 5 ώρες σε σύνολο πέντε ημερών για ένα από τα πράγματα που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή μου -η οικογένεια. Η αδελφή μου, με την οποία είμαστε πολύ δεμένοι, παντρεύτηκε το Σάββατο που μας πέρασε και έκανα τα πάντα έστω και για να βρεθεί εκεί για τα προεόρτια. Φυσικά, δεν μπορούσα να μείνω στην τελετή, αλλά είμαι πραγματικά ευγνώμων που η διοίκηση του ΠΑΟΚ μου επέτρεψε να πάω και να περάσω μερικές ημέρες με την οικογένεια μου κατά τη διάρκεια μιας τόσο σημαντικής στιγμής», είπε ο Λόουσον και πρόσθεσε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν μετράω τα βραβεία ή τις ειδικές διακρίσεις που έχω κερδίσει. Είχα την τύχη να παίξω καλά σε κάποια μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μου, αλλά οι περισσότερες διακρίσεις (MVP - Αmerican Awards) είναι κρυμμένα στη γωνία ενός ραφιού στο δωμάτιο μου στη Χαβάη. Φυσικά , υπάρχουν στιγμές και εμφανίσεις που τα κοιτάω και εμπνέομαι, ειδικά όταν το επίπεδο του παιχνιδιού μου δεν είναι αυτό που θέλω να είναι, αλλά προσπαθώ να μην επικεντρώνομαι σε αυτά που έχω ήδη κερδίσει, γιατί κατά τη γνώμη μου υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης». Πως αισθάνεσαι που παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα; «Πραγματικά απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Ελλάδα μέχρι τώρα . Ο ΠΑΟΚ μου έχει φερθεί πολύ καλά και μέσα στη μισή σεζόν έχω γνωρίσει σπουδαίους αθλητές και υπέροχους ανθρώπους. Είναι χαρά για μένα να παίζω μαζί και ενάντια με τόσους Αμερικανούς αθλητές που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως και να μαθαίνω την ιστορία των σημαντικότερων ελληνικών συλλόγων. Ένα από τα higlights της φετινής χρονιάς πέρα από το βόλεϊ ήταν όταν πήγα στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσω τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Πραγματικά στη Θύρα -4 υπάρχει μεγάλη τρέλα για την ομάδα». Ο ΠΑΟΚ αδικείται από τη θέση στην οποία βρίσκεται; «Όπως είπα και πριν υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση , και σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Σε πολλά ματς ήμασταν πολύ και θα μπορούσαμε να είχαμε βελτιώσει την θέση μας. Εάν παίζαμε το δεύτερο γύρο ξανά θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στην κατάταξη. Ωστόσο , ό, τι έγινε, έγινε και ανυπομονούμε για τα δύο τελευταία παιχνίδια μας στην κανονική περίοδο».
Το τελικό 3-0 αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυσκολίες που είχε ο αγώνας με την Παναχαΐκή; «Δεν νομίζω ότι το τελικό σκορ μαρτυρά τις πραγματικές δυσκολίες του αγώνα με την Παναχαΐκή. Αν κοιτάξουμε τα δύο πρώτα σετ θα δούμε ότι ήμασταν πολύ κοντά ( 28-26 και 31-29 ) . Και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να τα κερδίσουν. Μάλιστα εμείς στο πρώτο σετ ήμασταν πίσω στο σκορ μέχρι σχεδόν και το τέλος του. Ευτυχώς πήραμε κάποιους κρίσιμους πόντους και κάποιους άσους που μας βοήθησαν να λυγίσουμε τον αντίπαλο. Θα έλεγα ότι το κλειδί για τη νίκη ήταν το ότι παίξαμε με τόλμη στις σημαντικές στιγμές των σετ». Για τον επερχόμενο αγώνα με τον Φοίνικα και εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει νικηφόρα μέσα από τη Σύρο: «Εχουμε περισσότερο από αρκετό ταλέντο για να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο σε αυτό το πρωτάθλημα. Νομίζω πως το κλειδί για το παιχνίδι που έρχεται με τον Φοίνικα θα είναι το σερβίς μας και η αμυντική μας λειτουργία. Ο Φοίνικας , όπως εμείς, είναι πολύ καλός στο sideout , και για αυτό χρειαζόμαστε καλό σέρβις για να τον πιέσουμε αλλά , κάποιους σημαντικούς πόντους». 17 πόντους Σημείωσε 17 πόντους με 12 στις 20 τελειωμένες επιθέσεις και 60% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Επίσης πήρε 3 άσσους και 2 μπλοκ. Στην υποδοχή σε 17 προσπάθειες είχε 50% υποδοχή και 43% άριστες. Είναι η πρώτη ατομική διάκριση για τον Αμερικανό στην Ελλάδα και η πρώτη φορά που παίκτης του ΠΑΟΚ αναδεικνύεται MVP στο εφετινό πρωτάθλημα.  Ο Λόουσον γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1989, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ από 7 Ιανουαρίου 2014 φορώντας τη φανέλα με το Νο9. Για πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός ΗΠΑ και προέρχεται από το Κολλέγιο του Στάνφορντ. ALL STAR TEAM THΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:MVP: Μπράντλεϊ Λόουσον (ΠΑΟΚ)Καλύτερος Πασαδόρος: Δημήτρης Νικολάκης (Α.Ο.Κηφισιάς)Καλύτερος Διαγώνιος: Χρήστος Παλέντζας (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)Καλύτεροι Ακραίοι: Μπράντλεϊ Λόουσον (ΠΑΟΚ), Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός)
Καλύτεροι Κεντρικοί: Ρουσέλ Λαβάγια (Γ.Σ.Λαμία), Χρήστος Γκορίδης (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
Λίμπερο: Λάμπης Μπαμπαλιούτας (ΠΑΟΚ)
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:Α.Σ.Αρης (Γιάννης Κυριακίδης) - Παμβοχαϊκός (Γέρνεϊ Ποτόστνικ)Νίκη Αιγινίου (Νίκος Παλέντζας) - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Παπάζογλου)Ολυμπιακός (Κώστας Χριστοφιδέλης) - ΑΕΚ (Χόρχε Παγιάν)Φοίνικας Σύρου (Αντρί Ντιάτσκοφ) - Γ.Σ.Λαμία (Ρουσέλ Λαβάγια)ΠΑΟΚ (Μπράντλεϊ Λόουσον) - Παναχαϊκή (Στιβ Γκοτς)Α.Ο.Κηφισιάς (Δημήτρης Νικολάκης) - Παναθηναϊκός (Χρήστος Μπέλος)

Οι MVP του πρωταθλήματος Volleyleague 2013-14

20η αγωνιστική: Μπράντλεϊ Λόουσον (ΠΑΟΚ)19η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)18η αγωνιστική: Δημήτρης Ριζόπουλος (Γ.Σ.Λαμία)17η αγωνιστική: Κώστας Στιβαχτής (Παναθηναϊκός)16η αγωνιστική: Μίκαελ Όλιεμαν (Γ.Σ.Λαμία)15η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)14η αγωνιστική: Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Α.Ο.Κηφισιάς)13η αγωνιστική: Γιάννης Κυριακίδης (Α.Σ.Άρης)12η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)11η αγωνιστική: Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)10η αγωνιστική: Νίκος Ρουμελιώτης (Παναχαϊκή)9η αγωνιστική: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)8η αγωνιστική: Θάνος Τερζής (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)7η αγωνιστική: Νίκος Αγγελόπουλος (Παναχαϊκή)6η αγωνιστική: Θανάσης Πρωτοψάλτης (Α.Ο.Κηφισιάς)5η αγωνιστική: Θάνος Τερζής (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)4η αγωνιστική: Τζέι Πέτι (ΗΠΑ) - (Γ.Σ.Λαμία)3η αγωνιστική: Νικολά Μιγιαΐλοβιτς (Σερβία) - (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)2η αγωνιστική: Θάνος Παπαδημητρίου (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)1η αγωνιστική: Γιώργος Παπάζογλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Διαβάστε ακόμη...