Στη Θεσσαλονίκη ο Μακ Κίμπιν!

Οι άνθρωποι της ομάδας volley του ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης δελτίου του Ρίλεϊ Μακ Κίμπιν και για τον λόγο ο παίκτης πέρασε χθες από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Στη Θεσσαλονίκη ο Μακ Κίμπιν!

Να σημειωθεί ότι ο Μακ Κίμπιν δεν έδωσε το παρόν στο Παλατάκι στο κυριακάτικο ματς με τον Φοίνικα Σύρου για ευνόητους λόγους, όμως, η παρουσία του πλέον στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Σίμο Ντάμποβιτς ενημερώθηκε από τους διοικούντες τον Δικέφαλο ότι δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, με τον ΠΑΟΚ να έχει και επισήμως από χθες δικαίωμα αλλαγής ξένου, καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Ποιος είναι ο Ρίλεϊ Μακ Κίμπιν ...

Ο Ρίλεϊ Μακ Κίμπιν γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1998 στην Αμερική και έχει ύψος 1.90μ.. Προέρχεται από άκρως... βολεϊκή οικογένεια, αφού ο αδελφός του, Maddison, είναι ένας δευτεροετής φοιτητής στο USC, ο θείος του, Owen McKibbin, (που αγωνίστηκε τις σεζόν 1983-΄84-΄86-΄87, τερμάτισε δεύτερος στο NCAA πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια της καριέρας του), και η θεία του, Claudia McKibbin (ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας των γυναικών 1980).

Το 2007 ήταν αναπληρωματικός στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ (κατ. Junior), ενώ την ίδια χρονιά μαζί με τον συμπαίκτη του, Trojan Tri Bourne, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα του μπιτς βόλεϊ Under-20. Επίσης, ένα χρόνο νωρίτερα αγωνίστηκε στο FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του μπιτς βόλεϊ U19, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων των ΗΠΑ. Το 2008 ήταν αναπληρωματικός πασαδόρος στην ομάδα του, την Punahou, έχοντας συνολικά 83 ασίστ και 5 μπλοκ.

Το 2009, όμως, άρχισε να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του, αφού, όντας δευτεροετής φοιτητής, αναδείχθηκε μεταξύ των καλύτερων νέων παικτών στη θέση του τη χρονιά εκείνη. Συνολικά έπαιξε 31 παιχνίδια, δίνοντας 1.703 ασίστ και ήταν τέταρτος στην κατηγορία των μπλοκ (69), ενώ χρίστηκε και NCAA MVP του Can-Am Challenge tourney. Τις σεζόν 2011-΄12 και 2012-΄13 ήταν κάτοικος... Ιταλίας, αφού αγωνίστηκε κατά σειρά σε Energy Resources San Giustino και Altotevere Volley San Giustino.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...