Στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volleyleague OΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο και ώρα 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη τον Ολυμπιακό...
Στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό

Με αυτό τον αγώνα θα ανοίξει ο χορός των αναμετρήσεων των δύο συλλόγων που διασταυρώνουν επίσης τα ξίφη τους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αμφότερες οι δύο ομάδες καίγονται για τους βαθμούς της νίκης με τον ΠΑΟΚ να θέλει τη νίκη για να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τον Ολυμπιακό για να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά και τις ήττες από Φοίνικα Σύρου και Κηφισιά. Την περασμένη αγωνιστική ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από την Κηφισιά. Ωστόσο η νίκη του Ολυμπιακού που μεσολάβησε επί της Νόλικο Μαασέικ με 3-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ ανέβασε το ηθικό στις τάξεις των ερυθρολεύκων, που μέσα στην έδρα τους θα δείξουν ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε πλήρης την Παρασκευή για την Αθήνα με την προετοιμασία να ολοκληρώνεται το βράδυ με μία τελευταία προπόνηση στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ γνωρίζουν τη δυναμική του Ολυμπιακού και ετοιμάζονται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στου Ρέντη , ίσως το πιο ενδιαφέρον, της 5ης αγωνιστικής, το οποίο και θα μεταδοθεί απ ευθείας από το Novasports 3.

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς θα βρεθούν για άλλη μία φορά αντίπαλοι τα αδέλφια Καζάζη ενώ και ο Σλοβένος ακραίος του ΠΑΟΚ Γέρνεϊ Ποτόσνικ θα βρεθεί αντίπαλος με την ομάδα που τη σεζόν 2012-13 πανηγύρισε το τρεμπλ.

Πάντως τα δύο αδέλφια συμφώνησαν σε δύο σημεία: Πως οι ομάδες τους είναι κουρασμένες από τις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και πως στόχος των ομάδων τους είναι η νίκη.

«Θέλουμε τη νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και δήλωσε:

«Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει την αγωνιστική κοιλιά που έκανε στους αγώνες με Μπελογκόριε και Κηφισιά. Με τη Νόλικο έδειξε ένα πιο φρέσκο πρόσωπο και λογικά το ίδιο πρόσωπο θα παρουσιάσει και με μας. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα μου έδωσε 9 αγώνες σε 27 ημέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση των δυνάμεων μας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και δυνατοί. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε τη νίκη. Για να το πετύχουμε πρέπει να λειτουργήσουν όλα σωστά και κυρίως η τακτική μας έναντι του Ολυμπιακού».

«Μυαλό μόνο στο πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και δήλωσε για τον αγώνα:

«Το μυαλό μας είναι στραμμένο πλέον αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα και μέσα σ' αυτό το μήνα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε το 100% για να πανηγυρίζουμε κάθε πόντο, κάθε σετ. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συγκέντρωση στο στόχο και θέληση. Όλα από εκεί ξεκινούν και αυτά τα στοιχεία σου δίνουν και τις νίκες. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή ομάδα αλλά εάν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Μία νίκη στο «Μελίνα Μερκούρη»

Είναι η 37η αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το σύστημα άμεσου πόντου. Ο Ολυμπιακός έχει 31 νίκες και ο ΠΑΟΚ 5 νίκες. Στην έδρα του Ολυμπιακού έχουν γίνει 18 αγώνες και ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία νίκη τη σεζόν 2010-11 με 3-2 σετ.

Ρέντη Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» 19.00: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Novasports-3)

Διαιτητές: Θεμελής, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Τοψιδέλης, Βλάχος, Παρατηρητής: Σπυριδάκη

Πηγή: ΤΑΠ ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...