Αγχωτική νίκη στο τάι μπρέικ!

Για την 8η αγωνιστική της Volley League, o Δικέφαλος κέρδισε με 3-2 στην PAOK Sports Arena την Κηφισιά ...
Αγχωτική νίκη στο τάι μπρέικ!

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο, με αρχική σύνθεση τους: Χαραλαμπίδη, Βαν Ντάικ, Φιλίποφ, Ίλινιχ, Μάρσαλ, Γάτση και λίμπερο τον Γιώργο Στεφάνου.

Στο πρώτο σετ, με όπλο την επιθετική σταθερότητα των Μάρσαλ, Βαν Ντάικ και Ίλινιχ, ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά από νωρίς. Έτσι, σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την διαφορά και την απόδοση του, φτάνοντας στο 25-15 με επίθεση του Βαν Ντάικ, που το έδωσε και το σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Δικέφαλος μπήκε νωθρά, με την φιλοξενούμενη ομάδα να το εκμεταλλεύεται, παίρνοντας σαφή προβάδισμα στα μέσα του, 10-16. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα έβγαλαν αντίδραση και ψαλίδισαν την διαφορά στους δύο, 19-21. Οι τελευταίοι πόντοι πήγαιναν εναλλάξ, με το σετ εν τέλη να καταλήγει στην Κηφισιά με 23-25.

Στο τρίτο σετ, μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε πίσω στο σκορ στους πρώτους πόντους, ωστόσο έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση, παίρνοντας το προβάδισμα στα μέσα αυτού, 16-14. Έχοντας τον Βαν Ντάικ σε καλή μέρα, ο Δικέφαλος κατέκτησε το τρίτο σετ με 25-21 και επανέφερε την τάξη κάνοντας το 2-1.

Στο τέταρτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα ενός πόντου μέχρι και τα μέσα του. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος έμεινε πίσω στο σκορ, μην καταφέρνοντας να επιστρέψει, με το σετ να καταλήγει στην Κηφισιά με 20-25 και το παιχνίδι να οδηγείται στο τάι μπρέικ.

Στις αρχές του τάι μπρέικ αν και ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 6-8, βρήκε αντίδραση με ένα σερί τριών πόντων, κάνοντας το 9-8. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε το προβάδισμα του και με 15-11, κατέκτησε το 5ο σετ και παράλληλα το παιχνίδι.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ, στις 15 Ιανουαρίου με τον Παναθηναϊκό στο «Κλειστό Αγίου Θωμά», παιχνίδι που κλείνει και το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 3-2 (25-15, 23-25, 25-21, 20-25, 15-11)

ΠΑΟΚ (Δεληκώστας): Μάρσαλ, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντινίδης, Τερζής, Στεφάνου, Φιλίποφ, Γάτσης, Σωτηρίου, Βαν Ντάικ, Ίλινιχ, Εφραιμίδης, Μπούτος

Διαβάστε ακόμη...