Ήττα στο τάι μπρέικ για τις γυναίκες!

Για την 1η αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος της Volley League, ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-2 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, από τον Παναθηναϊκό ...
Ήττα στο τάι μπρέικ για τις γυναίκες!

Παρά την τρομερή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ λύγισε στο τάι μπρέικ από τον Παναθηναϊκό (3-2), δείχνοντας, ωστόσο, με το "καλημέρα" τις διαθέσεις του. Με ωραίο βόλεϊ και πολλά θετικά στοιχεία κυρίως από τα μέσα του αγώνα κι έπειτα, έδειξε ότι μοναδικός στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε έχοντας στην αρχική του σύνθεση τις Αλμπουκέρκε, Πολυνοπούλου, Κωνσταντινίδου, Χαντάβα, Ερτσέν, Καζορόφσκα και λίμπερο την Μυρίδου.

Στην αρχή του πρώτου σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν παράλληλα στο σκορ μέχρι το 6-6. Σε εκείνο το σημείο η γηπεδούχος ομάδα πήρε μία διαφορά πέντε πόντων (13-8), αναγκάζοντας τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει το πρώτο του τάιμ άουτ. Αυτό φάνηκε αρχικά να αποδίδει, με τις ασπρόμαυρες να πλησιάζουν τον Παναθηναϊκό (20-17), όμως οι αθλήτριες του Κυριάκου Καμπερίδη ήταν αυτές που κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-20.

Το δεύτερο σετ είχε αντίστοιχη εικόνα με το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Το σύνολο του Μιχάλ Μάσεκ δεν κατάφερε να πλησιάσει σε κανένα σημείο του σετ τις αντιπάλους τους, προσπάθησε να βρει τη συγκέντρωσή του, χωρίς αποτέλεσμα και, μοιραία, απώλεσε και το δεύτερο σετ (25-14).

Στο τρίτο σετ του αγώνα, ο Δικέφαλος φάνηκε αρχικά να δυσκολεύεται να βρει λύσεις και να πιέσει τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι πήραν ένα προβάδισμα οκτώ πόντων (12-4), όμως οι ασπρόμαυρες, έβγαλαν αντίδραση και με ένα τρομερό σερί οκτώ πόντων, ισοφάρισαν (12-12) και μπήκαν και πάλι στη διεκδίκηση του σετ. Με εξαιρετικό βόλεϊ και πολύ ωραίους πόντους από Χαντάβα και Έρτσεν, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίτο σετ (19-25) και μείωσε σε 2-1.

Το τέταρτο σετ βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (4-1), το οποίο, όμως, έσβησε ο ΠΑΟΚ και μπήκε μπροστά στο σκορ με 4-5. Στη συνέχεια του σετ το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες (16-16, 18-18), όμως ο ΠΑΟΚ, με τρεις άσους στους τελευταίους πόντους και τρομερή εμφάνιση από την Εύα Χαντάβα, κατάφερε να πάρει το τέταρτο σετ (20-25), οδηγώντας τον αγώνα στο τάι μπρεικ.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που είχε το προβάδισμα στο 8-7. Οι παίκτριες του Μιχάλ Μάσεκ προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή στον αγώνα κατακτώντας και το πέμπτο σετ, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που τελικά το κατέκτησε (15-11), παίρνοντας τη νίκη με 3-2 σετ, αφήνοντας στον ΠΑΟΚ τον πρώτο του βαθμό στη Volley League των γυναικών.

Τα σετ: 3-2 (25-20, 25-14, 19-25, 20-25, 15-11)

Δείτε το παιχνίδι...

 

Διαβάστε ακόμη...