Πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στη Σαντορίνη!

Η γυναικεία ομάδα volley του ΠΑΟΚ κέρδισε στον τελικό του τουρνουά "Νομίκεια" που διοργανώθηκε στη Σαντορίνη, την ομάδα του Α.Ο Θήρας με 0-3 σετ ...
Πρωτιά για τον ΠΑΟΚ στη Σαντορίνη!

Στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ, που διοργανώνεται στο νησί της Σαντορίνης προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών του νησιού Ευάγγελο και Λούλα Νομικού, η ομάδα του Μιχάλ Μάσεκ, έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού τις διαθέσεις της, και κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι, πήρε τη νίκη απέναντι στους "οικοδεσπότες".

Στο πρώτο σετ της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή του αγώνα και παίρνοντας μια σημαντική διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και τους 12 πόντους (10-22), κέρδισε άνετα το σετ (14-25) με καρφί της Χαντάβα.

Στο δεύτερο σετ οι δυο ομάδες βάδισαν μαζί μέχρι το 6-6, όπου η Μερτέκη με μπλοκ διαμόρφωσε το 8-6. Η Καζορόφσκα με δυο δικούς της πόντους έφερε το ματς στα ίσα, όμως και πάλι οι παίκτριες της Σαντορίνης, εκμεταλλευόμενες την απόδοση της Μεντάρο και λάθος της Αλμπουκέρκε πήρε εκ νέου μια διαφορά 3 πόντων. Ένας έξυπνος πόντος και ένας άσος της Χαντάβα, έφεραν και πάλι ισορροπία στο σετ (16-16) στο οποίο, σε σχέση με το πρώτο, οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ από την αρχή. Ο Α.Ο. Θήρας πήρε μια διαφορά 3 πόντων σε ένα σημαντικό σημείο του αγώνα (21-18), όμως η Κλαούντια Καζορόφσκα,η Εύα Χαντάβα και η Ιωάννα Πολυνοπούλου είχαν διαφορετική άποψη. Με ένα σερί 5 πόντων διαμορφώθηκε το 21-23 και παρά την ισοφάριση από τους γηπεδούχους (23-23), έγινε το 0-2 (24-26).

Το τρίτο σετ του παιχνιδιού ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-4 και 6-9, αναγκάζοντας τον προπονητή της Σαντορίνης να καλέσει τάιμ άουτ. Οι ασπρόμαυρες συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (9-13, 14-17) όμως ο Α.Ο. Θήρας έφερε το σετ στα ίσα (19-19, 21-21), έχοντας σε εκπληκτική μέρα την Μεντάρο, γεγονός που έφερε το το τάιμ άουτ για τον Μιχάλ Μάσεκ. Παρόλα αυτά, ο δικέφαλος κέρδισε το ματς με 0-3, κατακτώντας το σετ με 23-25, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε τον Α.Ο. Μαρκοπούλου REVOIL στον μικρό τελικό.

Διαβάστε ακόμη...