«Μετά τον Τζούριτς έρχονται κι άλλοι…»

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, σχολίασε τις μεταγραφές των Τζούριτς και Φιλίποφ, μίλησε για τις ανανεώσεις, αλλά και τις επόμενες κινήσεις.
«Μετά τον Τζούριτς έρχονται κι άλλοι…»

Αναλυτικά όσα είπε στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

Για τους Τζούριτς και Φιλίποφ: «Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε πριν από 15 μέρες και συμμετείχαμε μόνο δύο πρόσωπα, εγώ και ο Θανάσης Κατσαρής. Το συμβόλαιο του παίκτη θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τον Φιλίποφ, δεν έχει κλείσει ακόμα 100%. Υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια. Η υπογραφή έχει μπει, αλλά υπάρχει μία υποσημείωση η οποία πρέπει να διαγραφεί».

Για τη φιλοσοφία στην αναζήτηση των μεταγραφικών στόχων: «Δεν είναι ότι δε θέλουμε να κοινοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, όμως ενδέχεται να μπουν εμπόδια στην όλη ιστορία. Όσον αφορά το αν με πείραξε η απώλεια του πρωταθλήματος, σας υπενθυμίζω ότι... είμαι Πόντιος κι έχω τρέλα. Δεν μπορούν να έρθουν ούτε ο Κάλβο ούτε ο Σεπέδα, καθώς λόγω της τιμωρίας τους δεν μπορούν να πάρουν βίζα Σένγκεν (σ.σ. λόγω της υπόθεσης στη Φινλανδία). Αυτό που ζητάμε είναι οι παίκτες να είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, να έχουν συμμετάσχει σε δυνατά πρωταθλήματα, να έχουν πάρει μέρος σε τελικούς, να έχουν εμπειρία».

Για την επιλογή του Σέρτζιου Στάνκου για το πόστο του προπονητή: «Στη Ρουμανία έδειξε ότι μπορεί. Και γιατί όχι να μην εμπιστευτούμε τους νέους ανθρώπους στην προπονητική».

Για το αν αποδείχθηκε αποτυχημένη η επιλογή Ρίτσι: «Για μένα όχι. Πήρε μία ομάδα, την οποία δεν την είχε φτιάξει αυτός. Έναν προπονητή πρέπει να τον κρίνεις αν έχει στήσει αυτός μία ομάδα, αν της έχει δώσει μία φιλοσοφία. Έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί νιώσαμε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή».

Για τις υπόλοιπες μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή το πρώτιστο είναι να βρεθεί παίκτης με υποδοχή, καλύτερη και από του Σαφράνοβιτς. Έχουν μία ομοιότητα αυτές οι δύο μεταγραφές. Ο Τζούριτς είχε ένα πρόβλημα την περασμένη χρονιά και πλέον θέλει να αποδείξει ότι είναι αυτός που ξέραμε. Πιστεύω ότι του χρόνου θα φύγει και πάλι στην Ιταλία, όπου θα βρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Και θα το χαρώ κάτι τέτοιο. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο ώστε να δείξει κάποιος παίκτης ότι είναι αυτός που είναι».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα ξέρουμε στις 24 Ιουνίου αν θα πάμε κατευθείαν στους ομίλους ή αν θα ξεκινήσουμε με προκριματικό. Ο στόχος θα είναι αρχικά να περάσουμε στους «16» και στη συνέχεια στα προημιτελικά».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Ο ΠΑΟΚτσής είναι πολύ δύσκολος. Μέχρι χθες... κοιμόμουν, μάλλον πλέον... ξύπνησα. Πιστεύω ότι φέτος θα ξεπεράσουμε την προπέρσινη επιτυχία των 1.500. Και θέλω να κάνω, επίσης, μία παράκληση: πέντε ευρώ έχει το εισιτήριο, ας μη ζητάνε όλοι προσκλήσεις. Όσον αφορά τη μεταγραφή του Φιλίποφ, ας περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί. Και μάλιστα, στη συγκεκριμένη προσπάθεια βοήθησε ο... μικρός, ο Γιώργος ο Σαββίδης, καθώς είναι παιδικοί φίλοι».

Για την απόφαση του Ολυμπιακού να μη συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Η αιτία είναι ότι δεν έχει γήπεδο. Στο ΣΕΦ πρέπει να έχεις καρδιά για να παίξεις σε μεγάλο γήπεδο, όπως κι εμείς στο δικό μας γήπεδο έχουμε προβλήματα με την ομάδα μπάσκετ».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες παίκτες που υπάρχει επιθυμία να παραμείνουν: «Έχει κλείσει ο Γιάννης ο Τακουρίδης, έχει κλείσει επίσης ο Κωνσταντινίδης, όπως και ο Σακόγλου».

Για την παρεξήγηση με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο: «Το θέμα είναι ότι και ο Δημοκράτης είναι Πόντιος. Ομολογώ ότι με ενόχλησε, διότι δεν πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ η διοίκηση φτιάχνει την ομάδα και ο προπονητής απλά την προπονεί. Αν, όμως, είναι επιλογές του προπονητή, μπορείς να του κάνεις κριτική. ΠΑΟΚ είμαστε και οι δύο και πολεμάμε για αυτά τα τέσσερα γράμματα. Σαφώς στενοχωρήθηκα, αλλά... προχωράμε».

Διαβάστε ακόμη...