«Αυτοκρατορία ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ»

Ο αρχηγός της Κυπελλούχου ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Θάνος Τερζής, μίλησε για το Final-4 της Ρόδου, τόνισε ότι αυτός και συμπαίκτες του έζησαν έντονα την κατάκτηση του τροπαίου μαζί με τον κόσμο, ενώ σχολίασε και
«Αυτοκρατορία ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ»

τη συνέχεια στα play off του πρωταθλήματος μετά την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Full Επίθεση στον Libero 107.4 FM:

«Θα με συγχωρέσετε λιγάκι γιατί έχει πιαστεί η φωνή μου από τους πανηγυρισμούς. Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι το τραγούδια των Μάο-Μάο που βάλατε στην εκπομπή έχει γίνει Viral στην ομάδα. Έχει παίξει πολλές φορές το Σαββατοκύριακο (γέλια). Ακούστηκε πολύ και πριν και μετά, αυτό το τριήμερο» είπε αρχικά.

Για το αν επηρεάστηκαν από όσα είχαν γίνει πριν το Final-4:

«Ηταν μια διοργάνωση στη Ρόδο. Ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Όμως τα περισσότερα παιδιά έχουμε εμπειρία και μας άφησε ανεπηρέαστους αυτό, όσο μπορούσαμε, το αφήσαμε εκτός. Μπήκαμε να παίξουμε το παιχνίδι τελείως απομονωμένα από όσα έγιναν πριν και να κερδίσουμε για να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη για τους φιλάθλους μας που δεν ήταν εκεί»

Για την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού:

«Πέρσι κερδίσαμε τον τελευταίο τελικό στου Ρέντη και είχαμε κάνει και μπρέικ. Κερδίσαμε εκεί μέσα σε 1.500 οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν μας πείραζε ότι θα υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού, υπό την έννοια ότι έχουμε κερδίσει και σε εκτός έδρας. Μας πείραξε περισσότερο το ότι, όταν ένας αγώνας είναι κεντρικής διαχείρισης, άλλωστε έχω παίξει κι άλλους τέτοιους είτε με σχολεία είτε με οπαδούς όλων των ομάδων».

Για την αντίδραση του όταν υπέγραφε το φύλλο αγώνα:

«Από τη στιγμή που ένας αγώνας βαφτίστηκε ειδικής διαχείρισης, δεν γίνεται να υπογράφω το φύλλο αγώνα και να με βρίζουν μπροστά στα μάτια μου και να ακούγεται σε όλα τα παιδιά που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μπουν σε έναν αγώνα ειδικής διαχείρισης και να χαρούν το άθλημα του βόλεϊ. Νομίζω ότι επειδή βγήκα εκτός εαυτού εκείνη τη στιγμή, ήταν κατανοητό και δικαιολογημένο. Επίσης, είναι απαράδεκτο όταν ένας αθλητής παίζει όλη τη χρονιά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και πέρσι δεν έγινε απονομή στο Ρέντη. Ο αθλητής ιδρώνει και παλεύει όλη τη χρονιά γι αυτές τις στιγμές και μας δόθηκε το Κύπελλο μέσα στα αποδυτήρια. Έτσι ακριβώς έγινε και προχθές. Θα έπρεπε να ήταν ένα Σαββατοκύριακο γιορτής σε ένα γήπεδο που το εγκαινιάσαμε εμείς και σε ένα νησί που δεν έχει φιλοξενήσει ξανά τέτοιους αγώνες και είδαμε αυτά που είδαμε».

Για το κέρδος του βόλεϊ από αυτό το Final-4 και τα παιδιά που το παρακολούθησαν:

«Ήταν γεμάτο βόλεϊ το Final -4 ειδικά την πρώτη μέρα στους ημιτελικούς. Οπότε ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά που ήταν εκεί. Για μας το κέρδος είναι να φέρνουμε παιδιά στον αθλητισμό και να ασχολούνται με το άθλημά μας. Με τις εικόνες που είδαμε όμως πριν το παιχνίδι δεν το καταφέρνουμε αυτό. Θα έπρεπε να ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο βόλεϊ και σε ένα νησί που θα έπρεπε να γίνει μια άρτια διοργάνωση. Θα μπορούσε να γίνει και με οπαδούς τεσσάρων ομάδων. Ευχαριστούμε φυσικά και τους φιλάθλους που ήρθαν και στον τελικό και μας στήριξαν για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για το ότι ο ημιτελικός ήταν πιο καθοριστικός από τον τελικό στην κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Ξέραμε ότι το δυνατό παιχνίδι ήταν το πρώτο. Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερο ή χειρότερο αυτό. Για μας ήταν καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους. Ξέραμε ότι θα πάμε να χτυπήσουμε το πρώτο παιχνίδι με όλες μας τις δυνάμεις. Παίξαμε αρκετά καλά στον ημιτελικό. Νομίζω ότι σταθήκαμε σοβαροί. Κομβικό για μένα ήταν το τέταρτο σετ, που δείξαμε στον Ολυμπιακό ότι πήγαμε εκεί για να τους κερδίσουμε και να πάρουμε το τρόπαιο. Καθαρά αγωνιστικά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις και δεν μπορούσε να αντιδράσει μετά το τέταρτο σετ. Το τάι μπρέικ ήταν θα έλεγα διαδικαστικού χαρακτήρα όπως και το τελευταίο σετ στον περσινό τελικό στου Ρέντη. Από τη στιγμή που κερδίσαμε τον ημιτελικό προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε. Ο Ηρακλής έκανε τεράστια προσπάθεια αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετή και ιδίως αφότου έχασε τον Αρμενάκη, μετά δεν μπορούσε να μας δυσκολέψει».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, μετά την πρώτη φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού:

«Θεωρώ ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι περισσότερο για ανατροφοδότηση δική μας. Από σήμερα κιόλας ξεκινήσαμε προπονήσεις για το παιχνίδι της Τετάρτης. Θα μπούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα ημιτελικά. Θέλουμε να κάνουμε δύο καλές εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα στο δύο πρώτα παιχνίδια στο Παλατάκι. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί το αξίζουμε. Το σημαντικό από τη νίκη επί του Ολυμπιακού είναι ότι και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα και οι ξένοι έχουν καταλάβει τη δυναμική του συλλόγου και του κόσμου και ειδικότερα πόσο σημαντικό είναι ότι γράφουμε ιστορία. Επίσης, οι παίκτες του Ολυμπιακού έμπαιναν με διαφορετική ψυχολογία στα παιχνίδι μέχρι στιγμής επειδή δεν είχαν κάνει κάποια ήττα και την επόμενη φορά που θα αναμετρηθούμε θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για τους πανηγυρισμούς στο αεροδρόμιο:

«Είναι σημαντικό και για τα νέα τα παιδιά και για τους ξένους για να καταλαβαίνουν το κλίμα του συλλόγου και να βιώνουν αυτές τις εμπειρίες ενόψει και του πρωταθλήματος. Και ειδικότερα ο Ουσίκοφ που είναι και προσωπικός μου φίλος, έπαιξε και πολύ καλά αν και αντιμετώπιζε και ένα πρόβλημα».

Για την αφιέρωση στον αδικοχαμένο Νάσο:

«Το είχαμε αποφασίσει από πριν, ξέραμε ότι ήταν και η ημερομηνία που χάθηκε πέρσι το παιδί. Ηταν σεβαστό το ότι θα το αφιερώσουμε σε αυτόν. Και από κει και πέρα σε όλα τα παιδιά και από τη Ρόδο και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν, ότι χωρίς αυτούς αλλά για αυτούς θα το φέρναμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Για το ότι οι παλιοσειρές νιώθουν... ΠΑΟΚ και εντάσσουν και τους νέους:

«Ισχύει γι αυτό και είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά σε τι σύνολο έχουν ενταχθεί και ποια είναι η δυναμική και τι καταφέρνουν. Γιατί έχω παίξει και στο εξωτερικό και έχω κατακτήσει και τίτλους, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να φτιαχτεί το κλίμα, το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά παίζουν με ψυχή και το βασικό είναι ακόμη ότι οι Έλληνες στηρίζουμε τον σύλλογο και είναι ο βασικός κορμός και με κάποιες προσθήκες να γίνει το κατάλληλο αποτέλεσμα».

Για το θέμα με τον αριθμό των ξένων:

«Κοιτάξτε, επειδή είμαι και αντιπρόεδρος στο όργανο των αθλητών για βόλεϊ, στις αρχές της χρονιάς έγινε μεγάλη μανούρα και πολλές συζητήσεις γι αυτό το θέμα, αλλά δεν έπαιξε κανέναν ρόλο. Τις περισσότερες φορές σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η θέληση και η ψυχή και οι Έλληνες βγαίνουν μπροστά. Προς τιμήν του και ο πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι οι ξένοι δεν παίζουν ρόλο, όπως επέμενε από την αρχή της χρονιάς και ότι και πέρσι το πρωτάθλημα το πήραμε με δύο και με τρεις ξένους., Οπότε η πολιτική αυτή είναι η πιο σωστή για να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ τις επιτυχίες. Είμαστε και διεθνείς με την Εθνική οι περισσότεροι. Ξέρουμε καλά ότι είναι διαφορετικό αυτό που νιώθει ένας Έλληνας όταν παίζει στον ΠΑΟΚ, από ότι ένας ξένος που έρχεται. Κάποια στιγμή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν βλέπαμε Έλληνα απέναντι. Θεωρώ ότι στα κρίσιμα σημεία η ψυχή παίζει το ρόλο της και κερδίζονται οι μπάλες, τα σετ και τα παιχνίδια».

Για τον κόουτς, Ντανιέλε Ρίτσι:

«Ο προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο. Εχουμε ξανασυνεργαστεί και τον ξέρω και σαν άνθρωπο. Και αυτός τώρα, όσο περνάει ο καιρός, καταλαβαίνει την ομάδα του ΠΑΟΚ. Εχει εργαστεί σε πολλά μεγάλα σωματεία, αλλά υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος στο κομμάτι του βόλεϊ κάνει μεγάλα βήματα και οργανωτικά και στο αθλητικό κομμάτι, γενικότερα σε όλους τους τομείς. Έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία και πρέπει να συνεχιστεί, ώστε ο ΠΑΟΚ να εδραιωθεί ακόμα και στην Ευρώπη».

Για τον Παντακίδη:

«Ο Γιάννης είναι η ψυχή της ομάδας. Είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και ήταν και στα δύσκολα χρόνια. Αντιμετωπίζει ένα προσωρινό πρόβλημα και θα το ξεπεράσει, να είστε σίγουροι. Θέλαμε να είναι εκεί μαζί μας γιατί ξέρουμε ότι νιώθει ότι είναι μέσα στην ομάδα ακόμη και αν δεν μπορεί να αγωνιστεί. Του αφιερώνουμε και την κούπα».

Για το τι κρατάει από τον συγκεκριμένο τίτλο:

«Θα κρατήσω τους πανηγυρισμούς γιατί ειλικρινά ήταν κάποια παιδιά από τους φιλάθλους μας εκεί από τη Ρόδο που το έζησαν πολύ έντονα μαζί μας, όπως το ζήσαμε κι εμείς. Ουσιαστικά πήγαμε εκεί με όλα αυτά που είχαν γίνει με τους φιλάθλους, με έναν αήττητο Ολυμπιακό και θα κρατήσω την ένταση με την οποία κατακτήσαμε το Κύπελλο».

Διαβάστε ακόμη...