«Αυτοί κερδίζουν στα συμβούλια, ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο»!

Θέμα προέκυψε τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση της ΕΣΑΠ να επιτρέψει τις ομάδες να χρησιμοποιούν επτά ξένους αθλητές, με τον Κώστα Παϊσιάδη, να μιλάει στο SDNA έξω από τα... δόντια!
«Αυτοί κερδίζουν στα συμβούλια, ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο»!

Χθες πραγματοποιήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου κατέληξαν στην απόφαση να ζητήσουν την αύξηση των ξένων αθλητών από τέσσερις σε επτά (κοινοτικοί και μη κοινοτικοί).

Ωστόσο, για να περάσει η παραπάνω απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, θα πρέπει να το εγκρίνει η ΕΟΠΕ και ο ΠΑΣΑΠ. Εφόσον δεν περάσει αυτό, τότε η ΕΣΑΠ μπορεί να ενεργοποιήσει τον όρο της προκήρυξης της, που θα λέει ότι οι ομάδες που έχουν μόνο κοινοτικούς ξένους αθλητές, μπορούν να δηλώσουν έως και επτά στο φύλλο αγώνος.

Ενώ, αν έχει έναν αθλητή μη κοινοτικό (πχ ο ΠΑΟΚ έχει δυο, Σαφράνοβιτς-Γκόμεζ), τότε το σύνολο που μπορείς να δηλώσεις στον αγώνα, θα είναι τέσσερις.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντιδράσεις και από τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι με την παραπάνω απόφαση θα χάσουν αρκετές ευκαιρίες, καθώς όλες οι ομάδες θα ψάχνουν περιπτώσεις ξένων αθλητών.

Στο πλαίσιο αυτό, ήρθε και η επίσημη αντίδραση του ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Κώστα Παϊσιάδη να ρίχνει τις ευθύνες στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να πάρουν το «οκ» από τις ομάδες.

«Μπορεί ο Ολυμπιακός να κινήθηκε στο παρασκήνιο και να έδωσε κάποια πράγματα στα σωματεία για να πάρει το οκ στο διοικητικό συμβούλιο ώστε να γυρίσει το αποτέλεσμα σε μια απόφαση που ήθελε να περάσει, αλλά ο ΠΑΟΚ έτσι και αλλιώς, αγωνιστικά θα το αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός κερδίζει στα συμβούλια και ο ΠΑΟΚ στο τάραφλεξ. Δεν θα μείνουμε έτσι, θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό, τον Μάιο ο ΠΑΟΚ θα είναι ξανά ο πρωταθλητής» σημείωσε αρχικά στο SDNA, ενώ πρόσθεσε ότι:

«Αυτή την ώρα εξετάζουμε το θέμα και έχουμε κάνει αίτημα στην ΕΣΑΠ, καθώς Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς είναι μεν ξένοι αθλητές αλλά από την 2η ζώνη, καθώς η Ελλάδα έχει εμπορικές συμβάσεις μαζί με αυτές τις χώρες, για την ακρίβεια διακρατικές. Η λογική λέει ότι θα περάσει, περιμένουμε το επίσημο έγγραφο πλέον. Αν γίνει αυτό, τότε ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι είναι απαραίτητο».

Εφόσον πραγματοποιηθεί το παραπάνω που ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο την ίδια ώρα δημιουργούνται ερωτήματα για τους λόγους που η ΕΣΑΠ αποφάσισε να περάσει αυτός ο νέος νόμος για την τρέχουσα σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...