"Χαίρομαι που συμμετέχω στο κτίσιμο μιας δυναστείας"

Την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά με τον Χάρη Σακόγλου, είχαμε σήμερα (18/6), καθώς τον συναντήσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κατερίνη... 
"Χαίρομαι που συμμετέχω στο κτίσιμο μιας δυναστείας"

Αναλυτικά τα όσα μάς δήλωσε:

Για το πρωτάθλημα που σήκωσε φέτος με τον ΠΑΟΚ: "Μετά το 2-2 στο Παλατάκι, η αλήθεια είναι ότι δεν απογοητευτήκαμε. Γυρίζοντας σπίτι, συνάντησα στον δρόμο κάποιους οπαδούς που με ρώτησαν αν θα το σηκώσουμε εκεί μέσα. Την επόμενη μέρα ξύπνησα με καλό προαίσθημα. Γενικά το πιστεύαμε και γι' αυτό άλλωστε και το πήραμε. Καθοριστικό ήταν το πρώτο σπάσιμο της έδρας, καθώς τότε αποδείξαμε πως ο ολυμπιακός δεν είναι ανίκητος ούτε στην έδρα του! Στο 5ο παιχνίδι επαναλάβαμε την επιτυχία μας και σηκώσαμε την κούπα. Όσο καλός κι αν είναι ένας παίκτης, δεν μπορεί μόνος του να πάρει έναν τίτλο, εμείς ήμασταν ομάδα και αυτό τελικά μας έδωσε το πρωτάθλημα"

Για τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα: "Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο ως τώρα στην καριέρα μου, δεν φοβήθηκα όμως καθώς υπήρχε απόσταση ασφαλείας από τις εξέδρες. Η μόνη φορά που φοβήθηκα ήταν στο πρώτο break, όταν μας πέταξαν κροτίδα στα αποδυτήρια και στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν"

Για τη ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ: "Χαίρομαι που θα μείνω για 2ο χρόνο στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα της πόλης όπου ζω και σε αυτήν νιώθω τη στήριξη του κόσμου, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Είμαι ,. Επειδή ακούστηκαν πολλά και κάποια πράγματα μεγαλοποιήθηκαν, το ότι συμφωνήσαμε με τον ΠΑΟΚ είναι μια απάντηση σε όποιον αμφισβήτησε οτιδήποτε"

Για την παρουσία του Αμαράλ Ντάντε στην ομάδα : "Αμφισβητήθηκε κάποιες φορές και από εμάς, αλλά στο τέλος μίλησε η κλάση του που είναι αναμφίβολα παγκόσμια!"

Για τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς: "Είναι ένας παίκτης εργάτης, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, πειθαρχημένος, πραγματικός στρατιώτης. Η παρουσία τέτοιων παικτών σε μια ομάδα, δίνει πολλά στους υπόλοιπους, αν βέβαια το θελήσεις! Εμένα μου έδωσαν τη φιλοσοφία του νικητή, καθώς έχουν ζήσει πάρα πολλά στην καριέρα τους"

Όσο για το τι πρέπει να διορθώσει στο παιχνίδι του: "Το volley πέρα από δύναμη και ταχύτητα είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας, καθώς δεν υπάρχει άμεση επαφή με τον αντίπαλο. Πιστεύω πως η ηρεμία και το καθαρό μυαλό σε δύσκολες φάσεις είναι πράγματα που πρέπει να διαχειριστώ καλύτερα, δουλεύω πάνω σε αυτά στην προπόνηση, προσπαθώντας να τα διαχειριστώ στο μέλλον όσο καλύτερα γίνεται"

Σχολιάζοντας το ότι από νωρίς έγινε ο βασικός διαγώνιος της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Γκόμεζ, είπε: "Ένιωσα όπως θα ένιωθε ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει κολύμπι και ο πατέρας του το ρίχνει σε μια λίμνη. Αναγκαστικά θα πρέπει να κολυμπήσει! Είπα στον εαυτό μου πως αυτή είναι η ευκαιρία να αποδείξω ποιος είμαι και θεωρώ πως μέχρι ένα σημείο τα κατάφερα. Όσο για το αν είμαι ευχαριστημένος από την φετινή μου παρουσία συνολικά, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω κι άλλα να δώσω και η περσινή χρονιά ήταν μόνο η αρχή"

Για την έλευση στην ομάδα στην ομάδα των Πελεκούδα - Παπαγγελόπουλου, ανέφερε: "Και τους δύο τους ξέρω, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές, έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι, με τον Πελεκούδα μάλιστα ήμασταν και συμπαίκτες στην Εθνική Νέων παλιότερα. Είναι αποδεδειγμένα αξιόλογοι αθλητές και θα βοηθήσουν την ομάδα τα μέγιστα"

Τέλος δεν μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην Εθνική ομάδα: "Θα ήθελα να υπάρξει κάποια στιγμή μια κλήση στην Εθνική, θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή να φορέσει κάποιος τη φανέλα με το εθνόσημο, περίμενα φέτος να μου γίνει μια κρούση, δεν έγινε, τα κεφάλια μέσα και συνεχίζουμε"

Διαβάστε ακόμη...