Η CEV για τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ…

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV) αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο, έπειτα από μια συναρπαστική σειρά τελικών που κρίθηκε στο πέμπτο ματς, με 2 φόρες αλλαγής πλεονεκτήματος έδρας.
Η CEV για τον Πρωταθλητή ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της CEV (www.cev.lu):

Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία νικώντας τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1 στον πέμπτο αγώνα των δυο ομάδων, και με 3-2 νίκες κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της ιστορίας του. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό φινάλε στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα, στο οποίο σημειώθηκαν 3 ανατροπές στους τελικούς, με βόλεϊ υψηλού επιπέδου.

Οι νικητές έκαναν μια σπουδαία εμφάνιση πιστεύοντας στο θρίαμβό τους και κατάφεραν να κερδίσουν σε αυτή τη σειρά τελικών, ακόμα και χωρίς τον βασικό τους διαγώνιο Sasa Starovic. Με καλή τεχνική, φοβερό σερβίς και πολύ λίγα λάθη ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό που είχε την υποστήριξη 3.000 φιλάθλων του.

Τον τίτλο του MVP του Ελληνικού πρωταθλήματος κατέκτησε ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Jorge Elgueta ανέφερε:
“Αφιερώνω το πρωτάθλημα στη Διοίκηση και τον Πρόεδρο που πίστεψαν σε μένα. Προσπάθησα να βοηθήσω τους παίκτες από το πρώτο λεπτό. Δεν τα παραιτήσαμε ακόμη και μετά την απώλεια του τέταρτου αγώνα. MVP για μένα είναι όλη η ομάδα”.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πέμπτου τελικού Dante Amaral είπε:
“Κερδίσαμε μια ακόμα φορά. Ήταν μια πολύ σκληρή σειρά παιχνιδιών. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην έδρα μας και εμείς στη δική τους. Σήμερα κάναμε ένα θαυμάσιο παιχνίδι. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και θα το γιορτάσουμε”.

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, Ernardo Gomez, δήλωσε:
“Είμαστε πρωταθλητές. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και επίσης αλλάξαμε και προπονητή. Και οι δύο προπονητές είναι στην καρδιά μου. Είμαι παίκτης και όχι βοηθός προπονητή και θα επιστρέψω”.

Την Τρίτη, η ομάδα του ΠΑΟΚ γιόρτασε μαζί με τους οπαδούς του στον PAOK Sports Arena τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του τμήματος, κ. Αντώνης Τσαλόπουλος ανακοίνωσε ότι η συνεργασία με τον προπονητή Jorge Elgueta θα παραταθεί για μια ακόμα περίοδο.

Πηγή: cev.lu

Διαβάστε ακόμη...