ΠΑΟΚ volley έναν χρόνο μετά ...

Rolando Abreu Cepeda ... Πέμπτη, 14/4/2016. «Περίπου 2,5 ώρες χρειάστηκαν για να αποδείξει ο Κουβανός άσος γιατί είναι ικανός να αντικαταστήσει στις καρδιές μας τον Βενεζουελάνο (καψούρα) Gomez ...»
ΠΑΟΚ volley έναν χρόνο μετά ...

Photos από τον τίτλο της σεζόν 2014-2015

Έτσι ξεκινούσαμε να γράφουμε 1 χρόνο και 9 ημέρες πριν όταν ο Δικέφαλος ξεπερνούσε (με μειονέκτημα και σπάσιμο έδρας) το εμπόδιο του γάβρου στους ημιτελικούς των play-offs, για να κατακτήσει απέναντι στον Φοίνικα Σύρου το 2ο Συνεχόμενο Πρωτάθλημα στη μικρή ιστορία του τμήματος πετοσφαίρισης (ουσιαστικά από το 1961) του ασπρόμαυρου συλλόγου.

Από το καλοκαίρι του '16 έγιναν ριζικές αλλαγές στο roster με μοναδικούς παραμένοντες Έλληνες τους Παντακίδη, Σμαραγδή, Τακουρίδη, Γκαρά & Τερζή, την απόσυρση από την ενεργό δράση του (εγκέφαλου) Κουρνέτα και τη φυγή των 4 ξένων Lee, Jimenez, Jablonsky, Cepeda (με το μεγάλο σκάνδαλο που ακολούθησε).

Την ομάδα γέμισαν ο 35χρονος δις πρωταθλητής (με βάζελο και γάβρο) πανύψηλος (2.05) κεντρικός Ανδρέας Ανδρεάδης (18 χρόνια διεθνής) και οι νεώτεροι «διψασμένοι» Σακόγλου (εξελίχθηκε ιδιαίτερα φέτος!) Κωνσταντινίδης, Σωτηρίου, Παπαδόπουλος δημιουργώντας μια ισχυρή ελληνική βάση και για τα επόμενα χρόνια.

Στους ξένους επιλέχθηκαν 2 δοκιμασμένες αξιόπιστες επιστροφές -ο Ισραηλινός ακραίος Alexander Safranovich (κάνει μεγάλο πρωτάθλημα και φέτος όπως και το 2015) και ο ηγέτης Βενεζουελάνος διαγώνιος Harry Gomez (2ετές συμβόλαιο έως το 2018) που αντικαταστάθηκε (λόγω σοβαρού τραυματισμού) από τον Σέρβο (2.07) Sasa Starovic. Ο αντικαταστάτης του Βασίλη Κουρνέτα στην πάσα ήταν ο Σέρβος διεθνής Vlado Petkovic μετά το φιάσκο Calvo και ήρθε επίσης o Messi του Volley (συμφωνα με τον Καλμαζίδη) 36χρονος Βραζιλιάνος Amaral Dante...

Το αρχικό ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ...

 

Το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ:

Προπονητής: Jorge Elgueta (Καλμαζίδης ως 26/3/2017)

Mε πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος η ομάδα -τόσο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε Cev Champions  League,  αλλά και Cev Cup -όσο και στην Volley League, επηρεασμένη από τους τραυματισμούς, την κούραση των πολλών μετακινήσεων αλλά και την αλλαγή παικτών & προπονητή, ετοιμάζεται από την Δευτέρα 24 Απρίλη να αντιμετωπίσει τον "αγριεμένο" γάβρο, ξεκινώντας από το «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο να σπάσει την έδρα & να υπερασπιστεί τα 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα...

Το ρόστερ του γάβρου:



Προπονητής: Σλόμπονταν Μπόσκαν

Προσπαθώντας να βάλουμε σε μια ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά των 2 ομάδων - και με το δεδομένο ότι το roster στο volley (14 αθλητές) περιλαμβάνει συνήθως, 2 πασαδόρους, 2 λίμπερο, 2 διαγώνιους, 4 κεντρικούς & 4 ακραίους, ο γάβρος μοιάζει να υπερτερεί στους κεντρικούς, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ διαθέτει 4 Έλληνες (Ανδρεάδη, Παντακίδη, Σμαραγδή, Τακουρίδη, που κανένας τους δεν είναι Lee ούτε καν Ragel) στους πολύ πιο έμπειρους Στεφάνου (λιμπερο) & Στιβαχτή (πασαδόρο), στον Agamez (2.07) και στον φορμαρισμένο Chupkovic (που υστερεί στην υποδοχή και εκεί θα «στοχεύσουν» στο service οι παίκτες του Δικεφάλου).

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ βλέπει να επανέρχεται η σταθερότητα του υπερπολύτιμου Safranovich και ο Dante να δείχνει τι θα πει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, οι Σακόγλου και Τερζής να είναι η ευχάριστη έκπληξη, ο Starovic να αποτελεί το ερωτηματικό για την ετοιμότητα και την κατάσταση αποθεραπείας του και ο Ελγκέτα να εφαρμόζει ένα νέο τρικ μοιράζοντας τον χρόνο του λίμπερο σε άμυνα και επίθεση σε Γκαρά και Κωνσταντινίδη.

Τα παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στο volley θα παιχτούν στα σερβίς Dante - Agamez (και στα λάθη), στην υποδοχή (εδώ θα φανεί η χρησιμότητα του Safranovich που καλύπτει συχνά τον Γκαρά) στον 1ο χρόνο (όπου όπως είπαμε ο γάβρος υπερτερεί) και στις επιθέσεις από πίσω (πάιπ) που ο ΠΑΟΚ με Dante - Safranovic έχει τον 1ο λόγο.

Διαβάστε ακόμη...