«Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ...»

Αποφασισμένος να σταμάτήσει την καριέρα του εμφανίστηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουρνέτας αλλά άφησε ανοιχτό και ένα... παραθυράκι.
«Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ...»

«Ήταν μια σεζόν με πολλές ανατροπές και ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν ήταν στημένη από την αρχή σωστά, αλλά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο τέλος δείξαμε τη δύναμή μας. Η αλήθεια είναι ότι μετά τον χαμένο ημιτελικό κυπέλλου δοκιμάστηκε η εμπιστοσύνη μας στην ομάδα. Στο 0-2 του τελευταίου τελικού ήρθαν οι μαύρες σκέψης για προπόνηση μέσα στο Πάσχα και τελευταίο τελικό στη Σύρο. Θα ήταν δύσκολο, αλλά στο τέλος επικράτησε η λογική και πήραμε το πρωτάθλημα.

Για την επιστροφή του Καλμαζίδη: «Η επιθυμία μου ήταν δεδομένη από τη στιγμή που ψάχναμε για προπονητή. Η παρουσία του Γιάννη έλλειπε από τον ΠΑΟΚ. Σε άλλες χώρες, μετά το πρώτο νταμπλ μας μεγάλης ομάδας με κόσμο όπως είναι ο ΠΑΟΚ, οφείλεις να κρατήσεις τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας σου. Πέρα από τους δυνατούς αντιπάλους, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κακή νοοτροπία, ανθρώπων που ήταν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Δώσαμε μάχη με αυτό. Πολλές φορές έβγαινα να μιλήσω για να δώσω την εικόνα που έπρεπε να βγει».

Για τους λόγους που έμεινε στον ΠΑΟΚ: «Δεν ήμουν ευχαριστημένος, αλλά ήθελα να ζήσω την παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εξάλλου σκέφτηκα ότι δεν είχαν τελειώσει όλα επειδή απομακρύνθηκε ο Καλμαζίδης. Όμως ένιωθες ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε 6ος ή 7ος και οι παίχτες έπρεπε να απολογηθούν. Μετά αποδυναμώθηκε η ομάδα από αθλητές με χαρακτήρα και ήρθαν αθλητές που ήταν ταλαντούχοι, αλλά πολλοί από αυτούς δεν είχαν κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Για την απόφασή του να σταματήσει το βόλεϊ: «Θεωρώ ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Είναι ωραίο να τελειώνεις ψηλά, αλλά είναι μια σκέψη που έχω εδώ και καιρό».

Διαβάστε ακόμη...