«Έκαναν τους τοίχους να ανατριχιάζουν»

Για το πως ανέτρεψε τα δεδομένα φέτος ο ΠΑΟΚ, ειδικά μετά τις δυο απώλειες τίτλων, μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr ο Δημήτρης Γκαράς.
«Έκαναν τους τοίχους να ανατριχιάζουν»

Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στα μέγιστα, ώστε ο ΠΑΟΚ να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γκαρά, ο οποίος έκλεισε τη δεύτερη του χρονιά στο Παλατάκι με ισάριθμους τίτλους. Ο 31χρονος άσος μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr για το πως ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα φέτος ειδικά μετά τις δυο απώλειες τίτλων, την επιστροφή του Καλμαζίδη στον πάγκο της ομάδας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών του Δικεφάλου που συγκλόνισαν με την παρουσία τους, τόσο στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Φοίνικα στους τελικούς.

Στο 0-2 του Φοίνικα τι σκέφτηκες;

«Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα είναι ότι μέσα στο Παλατάκι δεν πρόκειται να φεύγαμε ηττημένοι. Προσπαθούσα να δώσω όση ενέργεια είχα, όση φωνή είχα για να αλλάξουμε την εις βάρος μας κατάσταση και να βγάλουμε αυτό που μπορούμε. Έτσι στα επόμενα σετ ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοσή μας και καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα και το πρωτάθλημα».

Μετά την απώλεια του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου και ειδικά με τον τρόπο που ήρθαν πως καταφέρατε να πάρετε το πρωτάθλημα και να σπάσετε διαδοχικά έδρες των αντιπάλων;

«Μετά την απώλεια του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου και με τον τρόπο που χάθηκαν η ομάδα ήταν σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν να μην μπει η ανασφάλεια μέσα στην ομάδα. Ξέραμε πως το υλικό που είχαμε στην ομάδα ήταν ανώτερο από τις υπόλοιπες ομάδες απλά χρειαζόμασταν χρόνο και αρκετή δουλειά ώστε να γίνουμε πιο συμπαγείς και πιο ανταγωνιστικοί ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό ομαδικό πρόσωπο. Πεισμώσαμε βάλαμε τα κεφάλια κάτω συζητήσαμε πάρα πολλές φορές και πιστέψαμε ότι στο τέλος εμείς θα είμασταν αυτοί που θα πανηγυρίσουν τον μεγαλύτερο τίτλο της χρονιάς. Και στη σειρά τον play off δείξαμε ένα πρόσωπο αποφασισμένο μία ομάδα που μπορεί να καταφέρει να βγει νικητής ακόμη και από τον δύσκολο δρόμο που είχαμε μπει και να πάρει στο τέλος το πρωτάθλημα».

Είστε η πρώτη ομάδα που τερματίζει τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και καταφέρνει να πάρει το πρωτάθλημα

«Δεν μας ανησύχησε ποτέ το γεγονός σε ποια θέση τερματίσαμε στην κανονική περίοδο. Μας ανησυχούσε μόνο το παιχτικό επίπεδο που εκφράζαμε στο γήπεδο. Ξέραμε πως άμα πιάναμε σε κάθε αγώνα την απόδοση που είχαμε στις προπονήσεις καμία ομάδα δεν θα ήταν ικανή να μας σταματήσει. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στα play off για μια ακόμη χρονιά και το μόνο που είχαμε ήταν να την εκμεταλλευτούμε και να κλείσει υπέροχα μια δύσκολη χρονιά».

Για την επιστροφή Καλμαζίδη και την προσθήκη των Αμερικανών ήταν καταλυτικές για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;

«Πιστεύω πως με την επιστροφή του Καλμαζίδη η ομάδα άρχισε να λειτουργεί καλύτερα πιο πειθαρχημένα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και με την προσθήκη των Αμερικανών και την εμπειρία που πρόσθεσαν στην ομάδα έδωσε μεγαλύτερη ομοιογένεια μαχητικότητα και ευκαιρία να πιστέψουμε όλοι πως μπορούμε ξανά να καταφέρουμε κάτι πολυ μεγάλο. Μαζί με τον κ. Καλμαζίδη αλλά και όλοι οι αθλητές που είχε η ομάδα έβαλαν τον ιδρώτα τους την προσπάθεια τους τους κόπους τους ώστε να γίνουμε στο τέλος η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

Τι κρατάς από αυτή τη σεζόν;

«Ήταν πολύ σημαντικό πως κατάφερε φέτος η ομάδα του ΠΑΟΚ να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση που ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Πραγματικά ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα γιατί ήταν η παρθενική μου εμφάνιση σε αυτόν τον θεσμό και ευχαριστώ την ομάδα του ΠΑΟΚ που μου έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχω στο Τσάμπιονς λιγκ. Από τη φετινή χρονιά θα κρατήσω τα πάντα. Και τις καλές και τις άσχημες στιγμές. Γιατί εκεί που όλοι είχαν χάσει της ελπίδες τους για μας εμείς φανήκαμε δυνατοί δεν το βάλαμε κάτω μάθαμε από τα λάθη μας για να βγούμε ξανά στην κορυφή».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που έδωσε βροντερό παρών τόσο στους ημιτελικούς όσο και στους τελικούς;

«Το φίλαθλο κοινό του ΠΑΟΚ ειναι εκπληκτικό. Τους έζησα πέρυσι τους έζησα και φέτος να κατακλύζουν ένα στολίδι που χωράει 8.000 κόσμο. Είναι υπέροχοι έκαναν με τη φωνή τους να ανατριχιάζουν μέχρι και οι τοίχοι στο Παλατάκι. Μας δίνουν μεγάλη δύναμη μεγάλη ορμή στους αγώνες και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό .Τους θέλουμε πάντα δίπλα μας να γινόμαστε κάθε φορά όλοι μαζί ενα κουβάρι και να πανηγυρίζουμε».

Για τους στόχους της νέας σεζόν;

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μπορέσει να απαντήσει στην ερώτηση. Είναι άλλοι οι αρμόδιοι για να δώσουν αυτή την απάντηση. Από εκεί κι πέρα όποιος κι αν είναι σε αυτή την ομάδα εύχομαι να συνεχίσουν να κρατούν στην κορυφή τον ΠΑΟΚ».

Για το ποιος είναι καλύτερος Σεπέδα ή Γκόμεζ

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Και οι δυο αθλητές ήρθαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στον ΠΑΟΚ Ο Σεπέδα είναι ένας αθλητής νέος ταλαντούχος που τώρα ξεκινάει να χτίζει την καριέρα του. Ο Γκόμεζ είναι ένας αθλητής πολύπειρος με πολλές αθλητικές παραστάσεις που ξέρει να διαχειρίζεται σωστά κάθε κατάσταση. Εύχομαι και στους δυο τα καλύτερα».

Για το που αφιερώνεις αυτό τον τίτλο;

«Θα το αφιερώσω για αρχή στον Γιάννη Παντακίδη, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξω αρκετό καιρό, αλλά και με ένα πόδι ήταν κοντά μας, φώναζε, μας εμψύχωνε και πανηγύριζε μαζί μας. Θέλω να το χαρεί όσο περισσότερο γίνεται γιατί του αξίζει. Επίσης θέλω να το αφιερώσω στους συναθλητές μου που ξεκινήσαμε την χρονιά μαζί γιατί ακόμη και τώρα που δεν ήταν μαζί μας τους θεωρώ κομμάτι αυτής της προσπάθειας αυτής την ομάδας γιατί και αυτοί το αξίζουν».

Διαβάστε ακόμη...