"Κοιτάμε το επόμενο σαν να είναι τελευταίο"

Ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ στη Σύρο, ο Βασίλης Κουρνέτας, μετά το παιχνίδι δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού...
"Κοιτάμε το επόμενο σαν να είναι τελευταίο"

Για τη σημασία της νίκης του ΠΑΟΚ και το σπάσιμο της έδρας: "Το είδαμε στην προηγούμενη σειρά με τον Ολυμπιακό, το κάναμε και τώρα, με το που θα φτάσουμε όμως στη Θεσσαλονίκη για μας μηδενίζει το κοντέρ, θα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι σαν να μην υπάρχει επόμενο"

Σε ερώτηση γιατί κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο πολύπειρος πασαδόρος δήλωσε: "Ενδεχομένως γιατί κάνει λιγότερα λάθη και είναι πιο αποφασιστικός! Δε νομίζω ότι παίχτηκε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, υπήρχε άγχος, ήταν ένα νευρικό παιχνίδι, είναι τελικός, το άγχος είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι ποιος θα το διαχειριστεί καλύτερα. Εμείς σε γενικές γραμμές και όχι στη συνολική διάρκεια του παιχνιδιού, το διαχειριστήκαμε λίγο καλύτερα, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί ίσως στο σέρβις σε κρίσιμα σημεία μετά το 20, όπου ο Σεπέδα, ο Γιαμπλόνσκι και ο Σμαραγδής πήραν επιθέσεις πολύ σημαντικές. Θα μπορούσε να είναι διαφορετικά στο 2ο σετ όταν βρεθήκαμε να χάνουμε δύο πόντους, η ένταση που δημιουργήθηκε με την κόκκινη κάρτα στον Ανδρεάδη, άλλαξε λίγο τη ροή του παιχνιδιού, ενδεχομένως να δημιούργησε και έναν εκνευρισμό στον Φοίνικα, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι και θα πρέπει όπως είπα και πριν να κοιτάξουμε το επόμενο"

Στην κουβέντα μπήκε ο Ανδρεάδης που δήλωσε για την επίμαχη φάση: "Τους έβλεπα που φωνάζανε στον πάγκο, τους είπα πάρτε time out, δεν έβρισα κάποιον... Πιστεύω πως μπορούμε να κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια, θα δούμε τα λάθη και θα εμφανιστο9ύμε καλύτεροι στο επόμενο ματς στη Θεσσαλονίκη"

Για τον MVP του παιχνιδιού: "Ο Τζέισον Γιαμπλόνσκι. Πολλή δουλειά από το σέρβις, από την επίθεση, την υποδοχή, στο μπλοκ σε όλα τα σημεία. Ποτέ δεν μου αρέσει να ξεχωρίχω κάποιον παίκτη, ο Γιαμπλόνσκι σήμερα ενδεχομένως να βοηθήθηκε από την ομάδα και βοήθησε την ομάδα. Έδωσε πολλές λύσεις, όταν το μπλοκ του Φοίνικα ήταν πιο οργανωμένο, πιο στημένο. Για αυτό είναι η ΟΜΑΔΑ. Μέσα από τις δυσκολίες κάποιος να δίνει χείρα βοηθείας όταν χρειάζεται"

Για το επόμενο παιχνίδι της σειράς και αν θα υπάρχει άγχος (ο Λώλης χαρτιτολογούσε με την ηλικά του Κουρνέτα, λέγοντας πως είναι 45 χρονών): "Κοίτα, για εμάς οι τελικοί έχουν αρχίσει πολύ πιο πριν, είναι οι τελικοί με τον Ολυμπιακό στα play offs, ο τελικός του League Cup, ο ημιτελικός στο Κύπελλο, είναι όλα αυτα τα παιχνίδια που οι παίκτες και των δύο ομάδων ξέρουν να τα διαχειρίζονται. Σίγουρα υπάρχει άγχος, είναι το άγχος του φιναλίστ και το άγχος του κάθε αθλητή που θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο, αυτό θα πρέπει να το διαχειστούμε. Σϊγουρα θα πρέπει να ξεχάσουμε το 1-0, δεν θα πρέπει να ξεγελαστούμε από το σκορ του πρώτου τελικού και να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε εύκολο παιχνίδι, αυτό θα είναι καταστροφικό"

Για την εντός έδρας ήττα από τον Φοίνικα στην κανονική περίοδο, υπογράμμισε: "Παρότι τον είχαμε κερδίσει στο League Cup εδώ μέσα είκολα 3-0, μια βδομάδα αργότερα ο Φοίνικας με εκπληκτική εμφάνιση μάς κέρδισε. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι της Παρασκευής είναι τελικός και αυτό τα λέει όλα. Και έναν τελικό θα πρέπει να τον διαχειριστείς σαν τελικό και όχι σαν έναν οποιανδήποτε αγώνα"

Διαβάστε ακόμη...