Έτοιμοι για νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι οφ!

Ευκαιρία για νέα αρχή σηματοδοτούν τα πλέι οφ της Volleyleague και οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό.
Έτοιμοι για νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι οφ!

Η σειρά των αγώνων ξεκινά αύριο (Τετάρτη 06/04, 20:30 – Novasports 3) στο κλειστό του Ρέντη, όπου η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη θα κυνηγήσει με πίστη το «διπλό».

Βάσει του προγράμματος, οι δύο πρώτοι αγώνες θα γίνουν στην έδρα των «ερυθρόλευκων», την Τετάρτη (06/04) και την Παρασκευή (08/04) και σ' αυτές ο Δικέφαλος θα αναζητήσει τουλάχιστον μία εκτός έδρας νίκη, έτσι ώστε να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και να έχει τη δυνατότητα να φτάσει τις τρεις νίκες στις αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν στο "PAOK Sports Arena" την ερχόμενη εβδομάδα (τη Δευτέρα 11/04 και, εφόσον χρειαστεί, την Τετάρτη 13/04).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αναχωρούν σήμερα (Τρίτη 05/04) στις 15:00 το μεσημέρι για την πρωτεύουσα και στις 20:00 θα προπονηθούν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, όπου θα βρεθούν ξανά στις 10:00 αύριο το πρωί (Τετάρτη 06/04) για μία πιο χαλαρή προπόνηση, λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου του προερχόμενου από τραυματισμό Γιάννη Παντακίδη, ο οποίος δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος, αλλά θα ακολουθήσει για άλλη μια φορά την αποστολή, αφού άλλωστε την περασμένη Παρασκευή (01/04) έκανε την επανεμφάνισή του κόντρα στην Παναχαϊκή.

Οι τέσσερις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό είχαν αρνητική έκβαση για τον Δικέφαλο, χωρίς κανείς να ξεχνά τι συνέβη στον τελικό του Λιγκ Καπ αλλά και στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, πεποίθηση όλων στην ομάδα είναι ότι τα πλέι οφ μπορούν να αποτελέσουν μία ιστορία με εντελώς διαφορετικό σενάριο, ξεκινώντας από το αυριανό πρώτο ματς.

Ενόψει του αυριανού, πρώτου ημιτελικού, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Δεν υπάρχει φαβορί σ' αυτή την σειρά αγώνων. Αν δούμε την κατάταξη της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν 1ος και εμείς 4οι, αλλά από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε οι πρωταθλητές, οι κάτοχοι του τίτλου. Στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο Ελλάδας φάνηκε ότι οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, από πλευράς δυναμικότητας, γι' αυτό πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στους ημιτελικούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρά παιχνίδια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο, σαν να μην υπάρχει άλλο. Αύριο θα μπούμε μέσα για να δείξουμε αποφασιστικότητα και να πάρουμε το προβάδισμα στις νίκες».

Αναφερόμενος στην σχέση των άτυχων προηγούμενων ματς με τον Ολυμπιακό μ' αυτά που ακολουθούν, ο κ. Καλμαζίδης είπε:

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε νέα αρχή, παρουσιάζοντας όμως το ίδιο καλό πρόσωπο που είχαμε στα 2-3 πρώτα σετ του ημιτελικού του Κυπέλλου. Ακόμα κι αν υπάρξουν για μια στιγμή σκέψεις για τις προηγούμενες ήττες, είναι σκέψεις που θα φροντίσουμε να τις τιθασεύουμε και να τις ξεπεράσουμε. Τα προηγούμενα αποτελέσματα δεν σημαίνουν τίποτε, ξεκινάμε αυτούς τους αγώνες από το 0-0».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός κεντρικός του Δικεφάλου, Ντέιβιντ Λι, τόνισε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό, όπως και εκείνοι εμάς. Έχουμε την ικανότητα να τους κερδίσουμε, το δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, παρότι δεν τους αποτελειώσαμε και τελικά χάσαμε. Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να βγούμε νικητές. Εγώ προσωπικά έχω ήδη αφήσει πίσω μου όσα συνέβησαν στους προηγούμενους αγώνες και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Ίσως εκείνες οι ανατροπές δώσουν λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας στο ξεκίνημα, αλλά εμάς δεν μας επηρεάζει καθόλου. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και νιώθουμε έτοιμοι να κερδίσουμε».

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της Volleyleague, η 2η της κανονικής περιόδου Κηφισιά υποδέχεται τον 3ο Φοίνικα Σύρου, (Τετάρτη 06/04, 18:00 – Νοvasports 2).

Tετάρτη 6 Απριλίου – 1ος αγώνας ημιτελικής σειράς πλέι οφ

20:30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports 3)

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης. Παρατηρητές: Ράπτης, Βαρθαλίτης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Καραγεωργίου

Διαβάστε ακόμη...