"Θα παλέψουμε για το καλύτερο"

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Ομάδα Νέων, Ξενοφών Σιορδίλης, δημιούργημα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας, μίλησε αποκλειστικά στο acpaok.gr.
"Θα παλέψουμε για το καλύτερο"

Πόσες συμμετοχές μετράς με την Εθνική Ομάδα;

Πρώτη φορά συμμετείχα με την Εθνική Εφήβων το 2015 στους πρώτους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες, που έγιναν στο Μπακού και πήραμε την Τρίτη θέση. Φέτος, ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχα σε αγώνες με την Εθνική Ομάδα Νέων.

Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία να συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Είναι το όνειρο κάθε αθλητή να παίξει με την Εθνική Ομάδα, τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά... Όταν παίρνεις μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις και είσαι εκεί για να εκπροσωπήσεις την χώρα σου, νιώθεις ότι οι κόποι σου ανταμείφθηκαν.

Τη στιγμή που κατακτήσατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πώς νιώσατε; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας;

Η αλήθεια είναι πως δεν το συνειδητοποιήσαμε κατευθείαν, για εμάς ήταν απλά σαν να κερδίσαμε έναν τελικό. Το συνειδητοποιούσαμε μέρα με τη μέρα, ειδικά όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα και αρχίσαμε να δεχόμαστε πολλά συγχαρητήρια. Τότε αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε το μεγάλο επίτευγμά μας!

Αυτός ο τίτλος θα αποφέρει και μεγάλη άνοδο στο πόλο...

Μακάρι! Εμείς το ευχόμαστε, μέρα με τη μέρα το πόλο στην Ελλάδα να ανεβαίνει, γιατί δυστυχώς δεν είναι από τα πλέον επαγγελματικά αθλήματα. Εμείς παλεύουμε γι' αυτό και ευχόμαστε ο κόσμος να δείξει ανταπόκριση, να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το πόλο, καθώς και να βρίσκεται πολύς κόσμος δίπλα μας στα γήπεδα.

Με αφορμή ότι είσαι ο «φύλακας άγγελος» του τέρματος της Ελλάδας, θα κάνουμε ένα throwback στη συμμετοχή σου σε έναν από τους τελικούς που έδωσε πέρυσι ο ΠΑΟΚ...

Πέρυσι στα play-offs, μέσα στη Γλυφάδα στο πρώτο παιχνίδι για την 3η-4η θέση, ο τερματοφύλακάς μας αποβλήθηκε στο 2οοκτάλεπτο και έπρεπε να τον αντικαταστήσω εγώ. ΄Ημουν έτοιμος, μπήκα και τα έδωσα όλα... Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που φοβήθηκαν τη δεδομένη στιγμή, καθώς είμαι ο μικρός της ομάδας και θα έπαιζα στη θέση του Φίλιππου, ενός έμπειρου τερματοφύλακα της Α1. Παρ' όλα αυτά, η ικανοποίησή μου ήταν μεγάλη, καθώς κατάφερα να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες!

Για την προετοιμασία και την νέα αγωνιστική σεζόν...

Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι οι αθλητές και όλα τα υπόλοιπα, με σκληρή δουλειά θα έρθουν... Θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας, θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στην τετράδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο!

Διαβάστε ακόμη...