«18 χρόνια μέσα στην παλαίστρα»

Με αφορμή την επιτυχία του και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο Δημήτρης Τσεκερίδης μίλησε στο acpaok.gr εφ' όλης της ύλης... για τη διάκρισή του, το άθλημα της πάλης
«18 χρόνια μέσα στην παλαίστρα»

και τα επόμενα σχέδιά του!

Για την επιτυχία στους Μεσογειακούς Αγώνες... "Η διάκριση που ήρθε ήταν πολύ καλή, σίγουρα θα ήθελα το κάτι παραπάνω, ήρθε η 3η θέση και είμαι ικανοποιημένος που το πέτυχα..."

Για τη συμμετοχή σε τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις... "Πλέον, έχω ξεπεράσει το στάδιο του να κερδίσω απλά εμπειρία από τέτοιες συμμετοχές, συμμετέχω κάθε χρόνο σε τέτοιες διοργανώσεις εδώ και 6 χρόνια, οπότε έχω ξεπεράσει το «σοκ» και το άγχος... Ανταγωνίζομαι μεγάλους αθλητές, μαζεύω εμπειρίες κυρίως πάνω στην παλαίστρα, πώς θα γίνω καλύτερος, πώς εξελίσσεται η πάλη, έρχομαι αντιμέτωπος με καινούρια πράγματα... Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να βρίσκεται και να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις κάθε χρόνο, γιατί χρόνο με τον χρόνο μαθαίνει όλο και περισσότερα πράγματα σχετικά με το άθλημα!"

Πόσα χρόνια μετράει η ενασχόλησή σου με το άθλημα της πάλης; "Ασχολούμαι με την πάλη από το 2000, από 6 ετών... Τα τελευταία 18 χρόνια!"

Για τη δυναμική και την εξέλιξη του αθλήματος... Υπάρχει το κίνητρο; "Φυσικά και υπάρχει το προσωπικό κίνητρο! Εάν έχεις το μικρόβιο του πρωταθλητή, υπάρχει το κίνητρο να βελτιώνεσαι διαρκώς, να γίνεσαι καλύτερος, να φτάσεις στην κορυφή!"

Βρίσκεις κάποιες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης; "Το επίπεδο στην Ευρώπη είναι αρκετά υψηλό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, εκεί υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση, υπάρχουν κλιμάκια, εθνικές ομάδες, όπου δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους αθλητές, τους προσφέρουν περισσότερες προετοιμασίες και τουρνουά. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, είναι στοιχεία που εκλείπουν στην Ελλάδα και γι' αυτό υστερούμε σε σχέση με τους ξένους αθλητές... Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται περισσότερη δουλειά, προσωπικά θα έλεγα, ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας παλεύει μόνος του!"

Τα επόμενα πλάνα σου... "Έχουμε προγραμματισμένα κάποια διεθνή μίτινγκ, στα οποία θα συμμετάσχω, θα αγωνιστώ σε δύο ακόμη διεθνείς αγώνες, πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου είναι και ο επόμενος στόχος!"

Για τη στήριξη προς το πρόσωπό σου... "Φέτος μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δε θα μου λείψει τίποτα από άποψης καμπ και προετοιμασιών, η Ομοσπονδία θα βρίσκεται στο πλάι μου... Σίγουρα, θα κάνω δύο προετοιμασίες στο εξωτερικό και μία εντός συνόρων με την Εθνική Ομάδα!"

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται δίπλα στην ομάδα Πάλης και αυτό το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία... "Είναι σημαντικό αυτοί που αγαπάνε τον Σύλλογο να είναι κοντά σε όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη, να στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του... Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και ειδικά τον Έφορό μας κ. Χάρη Μάλλιο, χάρη στον οποίον η ΠΑΟΚτσήδικη πάλη έχει έρθει σε άλλο επίπεδο... Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ηγέτη του τμήματος κ. Κώστα Αμοιρίδη, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα στο τμήμα, μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς και οι οποίοι όχι μόνο μας βοηθούνν, αλλά και μας στηρίζουν ηθικά!"

Διαβάστε ακόμη...