Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Photo Credits: @paokfc.gr website

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους. 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για 77η φορά τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, ο Δικέφαλος έχει 38 νίκες, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής τις 22 φορές, ενώ 16 από τις αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Μόνο σε έξι από τις 76 αναμετρήσεις δεν έχει σημειωθεί γκολ. Σε όλα τα υπόλοιπα έχει σκοράρει μια από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα 25 από αυτά τα ματς και τον Παναθηναϊκό να μην έχει δεχθεί γκολ σε 18.

Συνολικά έχουν επιτευχθεί 181 τέρματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και τα 108 να είναι για τον Δικέφαλο και τα 73 για τους Πράσινους. Ο Ίνγκανσον σημείωσε το 100ο γκολ εντός έδρας κατά του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι οι νίκες του ΠΑΟΚ με 2-1 που έχουν εμφανιστεί έντεκα φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει με 1-0 σε 10 αναμετρήσεις. Ακολουθούν στην κατάταξη οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 με οκτώ παρουσίες και το 1-1 με επτά εμφανίσεις που είναι και το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα τους στις ισοπαλίες.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στα φετινά παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, αφού πήρε νίκη με 3-2 στην πρώτη τους αναμέτρηση για τα Play Offs στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ είχε ισοπαλία 2-2 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και νίκη με 2-1 στην Τούμπα για τον β’ γύρο.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για έκτη φορά αντιμέτωπες στη φετινή περίοδο, αφού αναμετρηθεί και για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα για το πρώτο ματς και η νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 στην κανονική διάρκεια και 2-1 στην παράταση έστειλε την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση.

Η ευρύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι στην σύγχρονη ιστορία των αναμετρήσεων τους, αφού ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 στις 10 Δεκεμβρίου 2017 χάρη σε δύο γκολ του Πέλκα και από ένα των Κουλούρη και  Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...