Πολυμέρης Προσινικλής: «Το πετύχαμε εμείς, τα παιδιά του ΠΑΟΚ!»

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τετράδα του πρωταθλήματος πόλο και τα όνειρα δεν σταματούν. Ο αθλητής του Δικεφάλου, Πολυμέρης Προσινικλής μιλά στη FORZA για την τρομερή πορεία της ομάδας, τη δουλειά ετών του συλλόγου που αποδίδει καρπούς και το δικαίωμα στο όνειρο της τριάδας, που δίνει μια θέση στο Champions League.
Πηγή: forzaonline.gr
Πολυμέρης Προσινικλής: «Το πετύχαμε εμείς, τα παιδιά του ΠΑΟΚ!»
Photo Credits: @forzaonline.gr

Πως κρίνεις την ως τώρα πορεία σας;

«Η πορεία μας πραγματικά είναι πολύ καλή. Ο αρχικός μας στόχος ήταν απλώς η έξοδος στην Ευρώπη. Η ομάδα μας έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και είναι δύσκολο να μπορεί ένας προπονητής να διαχειριστεί παιδιά, πολύ ταλαντούχα, που έχουν σχεδόν βασικό ρόλο στην ομάδα. Ήταν δύσκολο αυτό που πετύχαμε, αλλά ο απολογισμός είναι σίγουρα θετικός. Γίνεται σκληρή και σοβαρή δουλειά στο σωματείο. Η οργανωμένη αυτή δουλειά προπονητή και διοίκησης μας οδήγησαν στο βήμα παραπάνω».

Το περιμένατε;

«Μάλλον κανείς μας δεν περίμενε την υπέρβαση, εκτός από τον προπονητή μας. Όμως, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ο κόουτς μας έχει μεταδώσει τη νοοτροπία refuse to lose. Μόνο κέρδος έχουμε από τα Play Off, και καταφέραμε να βρεθούμε στην τετράδα».

Που σταματάνε τα όνειρα σας;

«Στην αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την έξοδο μας στην Ευρώπη. Αυτό έχει επιτευχθεί. Πλέον έχει φύγει το άγχος του πρέπει κι έχει μείνει μόνο το θέλω. Όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αρχικά με τη Βουλιαγμένη, και να πάρουμε μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Eίναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε πραγματικά το βήμα παραπάνω σαν ομάδα».

Νιώθετε δικαιωμένοι;

«Η ομάδα μας αποτελείται κατά βάση από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ακαδημίες και μπορούμε να πούμε ότι εμείς, τα παιδιά του ΠΑΟΚ έχουμε καταφέρει ότι έχουμε καταφέρει, συν κάποιες μικρές προσθήκες. Μας δίνει χαρά αυτό. Είμαι στον ΠΑΟΚ από μικρό παιδί και αυτό που βιώνουμε αυτά τα χρόνια είναι κάτι όμορφο. Βγαίνουμε συνεχώς στην Ευρώπη και επιτέλους αυτό που κάνουμε έχει τον αντίκτυπο που αξίζει σε αυτό το αδικημένο άθλημα, και βλέπουμε γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στην υδατοσφαίριση».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Είναι δύσκολο να είσαι ερασιτέχνης αθλητής. Πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξεις δρόμο. Πρέπει να κοιτάξεις και την επαγγελματική σου αποκατάσταση. Εγώ είμαι φυσικοθεραπευτής, και φέτος τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία.  Όπως αντιλαμβάνεσαι η καθημερινότητα μου είναι φορτωμένη. Θα σηκωθώ το πρωί, θα πάω στη δουλειά μου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρωινή προπόνηση. Στη συνέχεια, ξανά στη δουλειά και αμέσως στην απογευματινή προπόνηση. Συνοπτικά, αυτή είναι η καθημερινή μου ρουτίνα. Ένας καθημερινός αγώνας».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Προσπαθώ να ξεκουραστώ και να καλύψω τις δικές μου επιθυμίες. Στην ομάδα είμαστε μια παρέα, κι αυτό φαίνεται. Θα περάσουμε χρόνο με τα παιδιά, θα πάμε για ένα καφέ, ή μια εκδρομή όλοι μαζί. Διαφορετικά, θα βγω μόνος μου ή με την κοπέλα μου. Σε μεγαλύτερο κενό, θα επιλέξω ένα ταξίδι. Προσπαθώ να το κάνω με την πρώτη ευκαιρία».

Διαβάστε ακόμη...