Λουτσέσκου: «Στην ομάδα υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι παίκτες το έχουν υποσχεθεί στον εαυτό τους...»

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας μετά την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό με 4-1.
Λουτσέσκου: «Στην ομάδα υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι παίκτες το έχουν υποσχεθεί στον εαυτό τους...»
Photo Credits: @SDNA

Περιχαρής αλλά και περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του στη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 4-1 αλλά και στην παρουσία της όλη την σεζόν εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μένοντας παράλληλα απόλυτα προσγειωμένος ενόψει του τελευταίου αγώνα κόντρα στον Άρη στο Χαριλάου που μπορεί να χαρίσει στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για το ματς και την τιμωρία του Κουλιεράκη λόγω της κάρτας:

«Γνωρίζετε ότι σε μια χρονιά με πολλές στιγμές, καλές και κακές, όλες αυτές οι καταστάσεις πρέπει να διαχειριστούν. Τόσο ξεχωριστά, όσο και ως ομάδα πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Είχαμε φανταστικές στιγμές και στιγμές περίπλοκες φέτος. Έχουμε βελτιώσει το πνεύμα μας φέτος και έχουμε δείξει πραγματικά μεγάλη αποφασιστικότητα, ταυτόχρονα είμαστε ταπεινοί και προχωράμε με τον ίδιο τόνο.

Έχουμε μια πολύ καλή στάση στο γήπεδο, έχουμε κίνητρο. Αυτές τις τρεις μέρες που έμειναν πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι για να το κερδίσουμε. Ο Κουλιεράκης είναι ένας παίκτης που παίζει πάντα στο μάξιμουμ, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα, όπως και εγώ. Εμείς πρέπει να έχουμε όλους τους παίκτες... ζεστούς. Οι κάρτες είναι μέρος του παιχνιδιού και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Έτσι είναι και η λογική του rotation μέσα στη χρονιά, ο παίκτης που θα παίξει στη θέση του πρέπει να είναι έτοιμος για ένα κρίσιμο παιχνίδι».

Για το τι σκέφτεται αν είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ τη Λαμία και πώς θα διατηρήσει το κίνητρο στην ομάδα ενόψει του αγώνα της Κυριακής:

«Όπως είπα πριν, υπάρχουν στιγμές και στιγμές στη ζωή μιας ομάδας. Σήμερα διασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση. Ξεκινήσαμε τη χρονιά που δεν πίστευε κανείς ότι θα φτάναμε εδώ, να πάμε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τρεις μέρες πριν το τέλος της σεζόν να διεκδικούμε τον τίτλο. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλές ομάδες, πολύ καλούς παίκτες και είναι επιτυχία που βρισκόμαστε από πάνω στη βαθμολογία. Αν η ΑΕΚ μας είχε κερδίσει, αν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει άλλα αποτελέσματα, θα μιλούσαμε διαφορετικά αλλά αυτό δεν είναι μια συζήτηση τώρα. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι φανταστικό, εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία μας μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι».

Για το... κάρμα, την παρουσία του Βιεϊρίνια και το αν είναι σημάδι τίτλου το γκολ του όπως το 2019, για το αν έχει δώσει περισσότερα στην ομάδα:

«Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει τεράστια ποιότητα και πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η ηλικία του είναι πρόβλημα. Πιστεύω πάρα πολύ στην ποιότητά του, είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς ο χρόνος προχωράει για όλους και όλοι μεγαλώνουμε. Το σημαντικό είναι ο ίδιος να αισθάνεται καλά και να μπαίνει να βοηθάει την ομάδα.

Θέλω να σας πω ιστορίες για τον Αντρέ, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής. Προέχει μόνο αυτό για εμάς. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Να είμαστε ισορροπημένοι, είμαστε πρώτοι και όλα είναι στα πόδια μας. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ένας τίτλος για εμάς που θα είναι τεράστια επιτυχία για όλους μέσα στον σύλλογο».

Για το τι έκανε ως προπονητής για να γυρίσει τον διακόπτη μετά την ισοπαλία στη Λαμία:

«Εξήγησα πολλές φορές ότι σήμερα παίξαμε το παιχνίδι νο57 για εμάς. Είναι ένας τεράστιος αριθμός αγώνων και εμείς οι περισσότεροι από αυτούς είναι υψηλής έντασης. Μας έχει... ρουφήξει την ενέργεια αυτή η σεζόν, ειδικά μέσα στα πλέι οφ που είναι όλα τα με ένταση. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, και κατά τη διάρκεια της σεζόν ήθελα να δω αντίδραση μετά από κακές εμφανίσεις. Να φρεσκάρουμε το μυαλό μας και να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο.

Μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και η ίωση που δημιούργησε πολλά προβλήματα, πριν τα ματς με τη Μπριζ που ήταν δύο ματς απαιτήσεων. Δεν έκανα κάτι τρομερό μετά τη Λαμία, απλά έδειξα τι έχουμε καταφέρει και το τι υπάρχει μπροστά μας. Έπρεπε να καταλάβουν τι ρισκάραμε να χάσουμε. Έδωσαν υπόσχεση στον εαυτό τους να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι πέτυχαν πολλά. Ξέραμε για το δύσκολο πρόγραμμα της ΑΕΚ, εμείς είχαμε τελειώσει με τα ματς στην Αθήνα.

Είναι κάποιες φυσιολογικές καταστάσεις για μια ομάδα που παίζει τόσα παιχνίδια. Κάθε παίκτης αντιδράει διαφορετικά, αλλά δείχνει διάθεση να παλέψει μέχρι το τέλος. Όλες οι ομάδες έχουν κακές περιόδους, το πιο σημαντικό όμως είναι η αντίδραση».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί ένας προπονητής τα παιχνίδια ανά τρεις μέρες:

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τον αποκλεισμό είχαμε δύο εβδομάδες να είμαστε φρέσκοι και να δουλέψουμε. Μας έδωσε ενέργεια αυτό το διάστημα. Μέσα στη σεζόν υπάρχουν προβλήματα μικρά ή μεγάλα με τους παίκτες. Είμαστε τυχεροί που μας βγαίνει το rotation σε ένα μεγάλο κομμάτι της χρονιάς, έχουμε δημιουργήσει δυνατούς δεσμούς μεταξύ των παικτών.

Υπάρχει αυτή η αυτοπεποίθηση που μας βοηθάει σε πολλούς τομείς, νομίζω ότι τώρα στο φινάλε της σεζόν είναι πιο εύκολα. Ακόμα και η κ. Μόρφη στη Μεσημβρία είναι μέσα στον στόχο και αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...